USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İMO Çalışma Grubu Başkan adayı Erdem'in iddialı çıkışı

İMO Çalışma Grubu Başkan adayı Erdem'in iddialı çıkışı
07-01-2024

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nin genel kurulu 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Oda yönetiminin ezeli taliplerine gelince; seçimlerde yönetimde olan Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu ile Çalışma Grubu yarışacak…

Her iki grup da son derece iddialı…

Çağdaş Mühendisler’İn artısı yanılmıyorsam 28 yıl aradan sonra Ülkü Küçükkayalar’ın başkan adaylığında girdikleri seçimi 20 Şubat 2022 tarihli genel kurulda kazanmaları…

Çalışma Grubu’nun artısı ise son iki yıl hariç 28 yıl odayı yönetmiş olmaları…

Biraz hafıza tazeleyecek olursak…

İki yıl önceki seçimde İMO Bursa Şubesi’nin 5 bin 736 üyesinden 2 bin 333'ü katılmıştı; Çağdaş Mühendisler Grubu'nun başkan adayı Ülkü Mercan Küçükkayalar 1055 oy alarak seçimi önde tamamlarken Çalışma Grubu'nun başkan adayı Cevat Şahin 1013 oyda kalmıştı…

Şubat’ta yapılan seçimin çok çekişmeli geçeceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok…

Hafta içerisinde yapılan toplantıda İMO Çalışma Grubu başkan ve yönetim kurulu adaylarıyla kamuoyunun karşısına çıktı… Toplantıya Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın yanı sıra eski oda başkan ve yöneticileri ile çok sayıda grup üyesi de katıldı.

Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem geçmişte yönetim kurullarında görev almış deneyimli bir isim… Erdem sunumunda hem kendini ve projelerini hem de yönetim kurulu adayı ekip arkadaşlarını tanıttı…

Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Adayları şu isimlerden oluştu:

Serdar Atilla Erdem (Başkan Adayı), Metin Yaran, Erdem Yardımcı, Dr. Mahmud Sami Döven, Rüştü Şanlı, Ayşegül Özbek, Oğuzhan Kurt, Ozan Olgun, Muhammet Yılmaz, Yiğit Can Sezgin, Murat Kaplan, Kudret Sena Erdoğan, Büşra Aktı ve Samet Ozan Şahin.

Erdem, meslektaşlarını ve mesleğini hak ettiğini noktaya taşımak için üyelerden yetki istedi.

Toplantıda, İMO Bursa Çalışma Grubu’nun oda yönetiminde bulunduğu dönemlere ait faaliyetleri içeren film gösterimi gerçekleşti.

 DEPREMLER VE MESLEKTE İTİBAR KAYBI

Erdem’in  konuşmasına  depremlere değinerek başladı:

“… Sözlerime geçen sene depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anarak başlamak istiyorum. Yaşanan bu büyük acının en büyük sorumlusu hiç kuşkusuz biz inşaat mühendislerinin de içinde bulunduğu inşaat sektörünün etkin kanunlar ve yetkin insanlar elinde olmamasından kaynaklıdır.

Birçok paydaşı bulunan inşaat sektörünün sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamak için sektörün omurgasının biz inşaat mühendisleri tarafından oluşturulması zaruri bir gerçekliktir.

Ancak gelinen noktada mesleğimizdeki itibar kaybı öyle bir hal almıştır ki; bırakın sektörün omurgası, ülke medeniyetinin teminatı olmayı, birçoğumuz geçim sıkıntısı nedeniyle evlerinin direği olamaz hale gelmiştir.

Bu hale gelinmesinde sayıları kontrolsüzce artmasına rağmen eğitim kalitesi giderek azalan üniversitelerin etkisinin yanında, sermaye sahiplerinin piyasa üzerindeki kuralsızlaştırma gücü ve meslek alanımızın halen 1938 ve 1954 yıllarından kalma kanunla düzenleniyor olması vardır.”

 Binalarda yeterli mühendislik hizmetinin önemine dikkat çekti:

“Yaşanan son deprem göstermiştir ki yeterli mühendislik hizmeti almadan çıkılan her basamak yeri gelince ayağımızın altından kayıp mezar taşlarımıza dönüşmektedir. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamasının önüne geçmenin yolu inşaat mühendisliği mesleğini hak ettiği yere taşımaktır.

Mesleğimizin öneminin ve yaratacağı farkın bilincinde olan bizler, meslek odamız etrafında birleşerek mesleğimizin ve meslektaşlarımızın hak ettiği yerde olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Hedeflerimizin başında gelen bu düşüncemiz sizlerin destekleri ile sonuçlanacaktır. Bu sebeple bu dönem sizlerden yetki istiyoruz.”

SERDAR ATİLLA ERDEM ÖZGEÇMİŞ

1978 yılında Trabzon'da doğdu. 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1998 yılında kendi firmasını kurmuş olup halen mühendislik, taahhüt alanında faaliyet göstermektedir. 1998-2004 yılları arasında İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanlığı, 2004 -2006 yılları arasında İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2008 yılları arasında İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018-2022 döneminde BTSO Meclis Üyeliği yaptı. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?