USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'İhanet çetesi milletin tank ve tüfeğini milletin üzerine çevirmişti!'

'İhanet çetesi milletin tank ve tüfeğini milletin üzerine çevirmişti!'
16-07-2023

 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 7’inci yıl dönümünde Bursa ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi…

Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bayrak yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünden başlayan ve Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden ve Şehreküstü’nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona eren yürüyüşe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Vali Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân katıldı.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran’ı Kerim tilaveti ve mehter gösterileriyle devam etti.

ŞERİFE BACILAR, MÜSTECİP ONBAŞILAR RUHU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“15 Temmuz Türk milletinin diriliş destanı, ayrılıkların ve farklılıkların kenara bırakılıp yekvücut olunan bir andır.

15 Temmuz bu milletin şehadete yürüdüğü yol ve milletin devletle bütünleşmesidir. 15 Temmuz’da Seyit Onbaşılar, Fatma nineler, Şerife bacılar, Müstecip Onbaşılar, Şükrü Çavuşlar ruhunun yeniden hayat bulduğu bir gecedir.

15 Temmuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında, FETÖcü hainlere dersinin verildiği şanlı bir gündür…”

Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Vatan Şairi Orhan Şaik Gökyay ne güzel sesleniyor. ‘Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.’

O gece bir tarih yazıldı. Allah, bir daha o geceyi yaşatmasın. Şehadete yürüyenleri Mehmet Akif Ersoy nasıl müjdeliyor. ‘

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor peygamber.’

Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Birlik ve beraberlik ruhundan asla vazgeçmeyelim. Bizim en büyük sermayemiz budur. Türkiye’nin yükselişini ve büyümesini hazmedemeyenler boş durmayacaktır. Bizler de yaptığımız işleri ibadet aşkıyla yapıp Türkiye’nin daha güzel yarınlara erişmesi için gece gündüz demeden gayret edeceğiz. Zira bu ülke hepimizin…”

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise duygularını şu sözlerle paylaştı:

“15 Temmuz’un üzerinden 7 sene geçmesine rağmen hiç unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz günü birlik ve beraberliğimize, vatanımıza karşı bir işgal girişiminde bulunulmuştur.

İşgal girişiminde FETÖ’cü teröristlere karşı milletimiz korkusuz yürekleriyle tankların karşısında dimdik durdu.

Her yaştan insan şehitler köprüsündeydi. Tüm millet genciyle yaşlısıyla meydanlara indi. Birileri televizyon karşısında kahvesini yudumlarken, Cumhurbaşkanımız milletiyle buluşmaya geldi.

O gün milletimiz vatan, millet ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Ne yaşadığımızı bizler unutmayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyaya söyleyecek daha çok sözümüz var. Rabbim bir daha böyle bir teşebbüs yaşatmasın…”

“İHANET ÇETESİ MİLLETİN TANK VE TÜFEĞİNİ MİLLETİN ÜZERİNE ÇEVİRMİŞTİ!”

Bursa Valisi Yakup Canbolat, vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlayarak şu mesajı verdi:

“952 sene önce Malazgirt’te, 724 yıl önce Söğüt’te, 570 sene önce İstanbul’da, 108 sene önce de Kurtuluş Savaş’ında ve Çanakkale’de vatan ve millet aşkıyla nice destanlar yazan bir ecdadın mirasçısıyız…

15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe teşebbüsünü de yine birlik ve beraberlik ruhuyla hep beraber bertaraf ettik.

Bu destansı mücadele tüm dünyaya verilen en kati mesaj olmuştur. 7 sene önce devletin içine yuvalanan FETÖ ihanet çetesi, milletin tank ve tüfeğini milletin üzerine çevirmiş, nice canlara kastetmişti.

Halkımızın üzerine bomba ve mermiler yağdırmıştı. Milletimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına cevap olarak meydanlara indi.

Bir an bile canını düşünmeden şehit veya gazi oldu. Darbeyi bozguna uğrattı ve milletimiz bir demokrasi zaferine daha imza attı.

Tüm dünyaya, ‘Sakın bize dokunmayın. Dostluğumuzu tercih eden bizden emin, düşmanlığımızı tercih eden rezil olur’ mesajını verdi. Şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin…”

Konuşmaların ardından sporcular tarafından ‘Koşu Sancağı’, Vali Canbolat’a teslim edildi.

Daha sonra Azerbaycanlı ünlü sanatçı Azerin tarafından konser verildi. Etkinlik, 15 Temmuz temalı belgesel gösterileri, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının kahramanlık türküleriyle devam etti.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?