USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Deniz Dalgıç: "Mudanya'nın sorunlarını çözmek için aday oldum"

Deniz Dalgıç: "Mudanya'nın sorunlarını çözmek için aday oldum"
13-03-2024

DENİZ DALGIÇ MUDANYA’YI GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİNİ AÇIKLADI

 CHP Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç’ı dinlerken, Mudanya’da son on yıllık dönemin kapandığını başka bir dönemin başlamak üzere olduğunu net bir şekilde hissettim…

Montania Hotel’de düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP Bursa milletvekillerinden Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay ile Mudanyalı vatandaşlar (daha doğrusu yaş ortalaması oldukça yüksek olan partililer) katıldı…

Bozbey etkinliğe toplantının sonuna doğru ucu ucuna yetişti…

  Lansmanın açılış konuşmasını Mudanya CHP İlçe Başkanı CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay yaptı:

Atalay son on yıllık döneme olumlayarak atıfta bulundu:

“…Bu yolda arkamızda örgütümüz, yanımızda Türkiye ittifakıyla emin adımlarla kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mudanya'da süren iktidarımızı tekrardan bu döneme taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. 10 yıldır birçok proje, kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yaptık. Kimsesizlerin kimsesi olduk. Atatürkçü, laik nesiller için her sokakta iz bıraktık ve iz bırakmaya da devam edeceğiz.”

Atalay salondaki CHP’lilerden söz istedi:

“ Bu kararlılık ve azimli çalışma sonucunda 31 Mart akşamı Deniz Dalgıç Başkanımızı 2019'da yakaladığımız oy oranının üzerine koyarak Mudanya'daki iktidarımızı devam ettirmeye söz veriyor musunuz?"

MUDANYA’NIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADAY OLDUM

 Deniz Dalgıç, konuşmasına Mudanya’nın sorunlarına değindi:

“Mudanya dirençli bir kent değil.  Mudanya’da sosyal hayat sorunlu. Gençlerin, yaşlıların sosyalleşebileceği kültür merkezleri, sinema, tiyatro, spor merkezleri yok.

Pazaryerimiz yok. Mudanya’nın 45 kilometrelik sahili var. Urla’dan, Alaçatı’dan farkımız yok. Mudanya’nın pek çok sorunu var. Bu sorunları çözmek, eksiklikleri gidermek için siyasete girdim. Kısa sürede bunları çözeceğiz. Bir Mudanyalı olarak bana dokunuyor. Mudanya’yı değiştirmek, dönüştürmek, geleceği yeniden inşa etmek zorundayız. Sürekli gelişen, öğrenme odaklı bir belediye olacağız. Projelerimize yenilerini ekleyerek yola devam edeceğiz.”

Başkan Atalay’ın aksine, Dalgıç 10 yıldır CHP’de olan Mudanya Belediyesi icraatlarına yönelik olumlamada bulunmadı.

 Deniz Dalgıç Mudanyalılara projelerini hızla yaşama geçirme sözü de verdi:

 “…Tüm bunlar neticesinde sokaklarında gezilebilir, tarımsal ürünleri talep edilir,  insan onuruna yaraşır, yaşanabilir, güvenli bir Mudanya oluşturacağız. Mazeret üretmeden, çözüm ve maharet üreteceğiz. Mudanyamız herkes için güvenli, herkes için rahat, herkes için huzurlu olacak. Bunun için çok ama çok çalışacağız. Söz veriyorum….”

PROJELERİN  BAŞLIKLARI

Deniz Dalgıç’ın Mudanya’yı geleceğe taşıma iddiasındaki projelerin ana başlıkları şöyle;

 “Dirençli ve Güvenli Mudanya”,

“Sağlam Altyapı, Konforlu Ulaşım”,

“Yeşil Belediyecilik”,

“Üreticiye Tam Destek”,

“Turizmle Kalkınma”,

“Kültür ve Sanat Kenti”, “

Sosyal Belediyecilik”,

“Ortak Yaşam” ve “Öğrenen Belediyecilik”

Bu arada... Çok tartışılan tuvalet mevzusuna da ironik bir yaklaşımla "Mega projem" diyerek açılım getirdi. 

 PROJELERİN DETAYLARINI OKUMAK İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ:

https://www.bursa.com/haber/n-a-889809.html

 MUDANYA’DOA DENİZ DALGIÇ, BURSA’DA BOZBEY İTTİFAKI OLUŞTU 

Toplantıda söz alan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise şunları söyledi:

“Değerli mücadele eden arkadaşlarımız 18 gün kaldı. İl başkanı olarak sizden ricam var. Gerekirse oturmayacağız, uyumayacağız. CHP bayrağı tekrardan Mudanya'da sallanana kadar uyumayacağız.

Siyasi partiler ittifaklar oluşturur. Son zamanlarda siyasetin tamamen ittifaklardan oluştuğunu görüyoruz.

Şimdi Mudanya'da bir Deniz Dalgıç ittifakı oluştu. Bursa'da herkes birleşti. Bursa'da Mustafa Bozbey ittifakı oluştu. Adım adım zafere doğru yürüyoruz.

Türkiye'de farklı bir hikaye yazıyoruz bunun mirası da siz olacaksınız. Bursa'nın önemi o kadar fazla ki. Bursa kazandığı andan itibaren umudu tekrardan yükselteceğiz. Mutlaka kazanacağınız. Sosyal belediyeciliği hep birlikte getireceğiz"

 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise Deniz Dalgıç’ın projelerinden övgüyle söz etti ve şunları söyledi:

 “Göreve geldiğimizde hayata geçireceğimiz projeler ile Mudanya’nın ulaşım sorununu ortadan kaldıracağız.

Geçit’ten binip, kent merkezine ulaşabileceğiniz metrobüs hattını kuracağız. Güzelyalı ve Burgaz arasında tramvay hattı kuracağız. Ayrıca Körfez ulaşım hattını da hayata geçirerek Mudanya’da deniz ulaşımını canlandıracağız… Mudanya’nın imar ve afet riskli yapılar sorununu Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bütüncül bir plan ile ele alarak çözeceğiz. Hizmetlerimizle Mudanyalıları gülümsetmeyi hedefliyoruz. Bunu yapacak bilgi ve birikimimiz var…”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?