USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUÜ Tıp Fakültesi'nde bir ilk: Prof. Dr. Funda Coşkun dekan oluyor

BUÜ Tıp Fakültesi'nde bir ilk:  Prof. Dr. Funda Coşkun dekan oluyor
17-06-2023

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın Rektör olarak göreve başlamasından sonra çeşitli kadrolara atamalar başladı. Sosyal medyada yapılan kutlama paylaşımlarına göre BUÜ Tıp Fakültesi’nin yarım yüzyıllık tarihinde ilk kez bir kadın öğretim üyesi Prof. Dr. Funda Coşkun dekan oluyor….

Öte yandan…

Rektör yardımcısı iken Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Yılmaz, kendisinden boşalan Rektör Yardımcılığı görevine Zekeriyya Arı’yı atadı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile Prof. Dr. Adem Doğangün ise yeni dönemde de görevlerine devam ediyor.

BUÜ’nün şehirle / Bursalılarla en sıcak ve doğrudan temas kurduğu birim  Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’dir… Dolayısıyla BUÜ Hastanesi’ndeki yönetsel değişiklik sadece akademik camiayı değil, tüm şehri ilgilendiriyor…

BUÜ HASTANESİ YENİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HALİL SAĞLAM

BUÜ’nün başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali idi. Yeni başhekim Prof. Dr. Halil Sağlam oldu.  Devir teslim töreninde Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın verdiği mesaj şöyle:

“Rektör Yardımcılığı dönemimizde Prof. Dr. Rıdvan Ali ile son derece uyumlu bir 4 yılı geride bıraktık. Makamlar gelip geçicidir.

Esas mesele, görev süreci içerisinde hoş hatıralar biriktirmek, saygı ve sevgi çerçevesinde güzel bir çalışma dönemi yürütmektir.

Bizler de Prof. Dr. Rıdvan Ali hocamızla böyle bir süreci yürüttük. Hocamız, yardımcıları ve tüm Başhekimlik personelinin özveriyle çalıştılar.

Son derece başarılı bir şekilde de bayrağı devrediyorlar. Şimdi nöbeti Prof. Dr. Halil Sağlam hocamız devralıyor. Emekleri ve katkıları için Prof. Dr. Rıdvan Ali hocam ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yeni Başhekimimiz Prof. Dr. Halil Sağlam hocamıza da görevinde üstün başarılar diliyoruz…”

PROF. DR. HALİL SAĞLAM: ‘EGOSİSTEM DEĞİL, EKOSİSTEME GÖRE ÇALIŞACAĞIZ’

BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam ise yeni dönemde çalışırken egosisteme göre değil, ekosisteme göre çalışacakları mesajını vererek, hastane bünyesinde çalışan, en alttan en üste kadar tüm personel ile uyumlu bir mesai ortamının oluşturulmasına gayret edeceklerini gündeme getirmiş…

Egosisteme göre değil ekosisteme göre çalışılması mevzusunu çok önemsedim. Üniversite Hastanesi’nde hepsi değil ama bazı hocaların egoları / mobing uygulamaları yüzünden yan dalda kendisini geliştirmeye gelen idealist genç akademisyenleri kaçırttıklarını biliyorum.

Yeri doldurulamayan, yan dalda uzmanlık yapmış idealist yani para pul peşinde olmayan genç akademisyenlerin de özel hastanelere geçmek zorunda kaldıkları da bir gerçek… Prof. Dr. Halil Sağlam’ın egosistemi dile getirmesi bile sorunun farkında olduğuna  işaret ediyor.

Görev devir  teslim töreninde 4 yıl içerisinde hastanedeki altyapının yenilenmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konularına ağırlık verdiklerini; acil servisler, yoğun bakımlar ve hastanenin genel anlamda yenilenmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini gündeme getiren Prof. Dr. Rıdvan Ali’nin verdiği mesaj şöyle:

“Hastanemiz 7/24 yaşayan bir yer. Buraya günlük 10 bin insan girip çıkıyor. Her an iletişime açık olmak, problem çözmek ve yatırımları sürdürmek gerekiyor. Bu konuda ciddi emek verdik. Genel anlamda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Yeni Başhekimimiz ve ekibinin bizden devraldıkları görev bayrağını çok daha iyi noktalara getireceklerine inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz…”

BUÜ HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HALİL SAĞLAM KİMDİR?

Sivas ili Doğanşar ilçesi Kabaçam Köyü’nde 17.09.1966’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmit’te tamamladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) 1992 yılında mezun olarak “doktor” unvanını aldı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında 1993-1998 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışarak “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” oldu. Aynı fakültenin Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Bilim Dalında 1999-2002 yılları arasında yan dal araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme Uzmanı” unvanlarını aldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüp 2004 yılında Yardımcı Doçent, 2009 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör oldu. Aynı anabilim dalı altında 2011 yılında Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalını kurdu.

Yönetim kadrosunda 2015-2019 yılları arasında BUÜ Tıp Fakültesinde Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı olarak çalışmıştır. O dönemde Tıp Fakültesinde Kredili Eğitim Sisteminden Entegre Eğitim Sistemine geçilmiş ve Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi TEPDAD tarafından 6 yıllığına reakredite edilmiştir. 9 Nisan 2019 tarihinden itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yaptı.

BUÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. FUNDA COŞKUN

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi akademisyenlerinin sosyal medyada yaptığı paylaşımlara göre BUÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Funda Coşkun atandı. Böylece BUÜ Tıp Fakültesi tarihinde ilk kez bir kadın öğretim üyesi dekan olarak göreve getirilmiş oldu.

(Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olarak 1970 yılında kuruldu… Fakültenin kuruluş tarihindeki adı “Bursa Tıp Fakültesi…  Öncesinde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına ait olan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 1974 yılında Tıp Fakültesi hastanesine dönüştürüldü; aynı yıl Tıp Fakültesi de eğitim öğretime başladı;  1975 yılında kurulan Bursa Üniversitesi’ne bağlandı. Bursa Üniversitesi’nin adı 1982’de Uludağ Üniversitesi oldu; birkaç yıl önce de yeniden adının başına Bursa geldi…)

Yani yarım yüzyıldır BUÜ Tıp Fakültesi’nde hiç kadın dekan görev yapmadı.

Ancak BUÜ Tıp Fakültesi’nin sitesinde hala dekan olarak Prof. Dr. Ekrem Kaya’nın adı yer alıyor.

Muhtemelen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz tarafından YÖK’e Prof. Dr. Funda Coşkun’un adı Tıp Fakültesi Dekanı olarak bildirilmiştir. Henüz onay gelmediğinden ya da devir teslim töreni yapılmadığından BUÜ Rektörlük basın bürosu haberi servis etmemiştir…

Şahsen pek bir memnun oldum…   Rektör Hoca Prof. Dr. Ferudun Yılmaz mutlaka kadın olduğundan değil, bilgi ve birikimi, liyakati nedeniyle atamıştır. Kısa yaşam öyküsünde de okuyacağınız farklı alanlarda uzmanlaşmış, çok çalışkan, üretken bir bilim insanı… Sağlık Yönetim Sistemleri ve Felsefe lisans eğitimi alması özellikle de çok takdire şayan bir durum…  Aldığı karardan dolayı hem Rektör Hoca’yı hem de Prof. Dr. Funda Coşkun’u kutluyorum.

BUÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. FUNDA COŞKUN KİMDİR

Kütahya’da 1975 yılında dünyaya geldi. 1998 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2010 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent, 2022 yılında Profesör oldu. 2008 Nisan-Ekim ayları arasında University of California Los Angeles’da egzersiz fizyolojisi üzerine araştırmacı olarak çalıştı.

2023 yılında Fizyoloji Doktorasını tamamlayarak PhD ünvanlını aldı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Felsefe Programı’nda okuyor.  

2004-2015 yılları arasında Hastane Akreditasyon ve Kalite sistemleri ile ilgili olarak çalıştı. 2006-2008 yılları arasında Kalite Direktör Yardımcılığı, 2010-2015 yılları arasında Kalite Direktörlüğü görevlerini yürüttü.

2010-2015 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu. Solunum 2016 kongresinde Kongre Sekreterliği, Solunum 2018 Kongresi Başkanlığı, 3., 4. ve 5. İPFORUM'un  Sempozyum Başkanlığını yaptı.

 2016-2022 yılları arasında Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürdü. 2022 Kasım ayından beri Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği İktisadi İşletme Müdürlüğü görevini yürütmekte.  Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü görevini 2019'dan beri sürdürmekte. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?