USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa'da 2 yılda 5'inci İl Milli Eğitim Müdürü: Dr. Ahmet Alireisoğlu

Bursa'da 2 yılda 5'inci İl Milli Eğitim Müdürü:  Dr. Ahmet Alireisoğlu
08-07-2023

 Bursa’da son iki yıldır  İl Milli Eğitim Müdürleri çok sık değişmeye başladı…2021 Ağustos'unda Sabahattin Dülger gitti, yerine Bülent Altıntaş atandı; 25 gün sonra görevden alındı; yeni müdür Serkan Gür oldu. 1 Mart 2023'te Serkan Gür'ün yerine Seyit Ali Büyük atandı; o da 3 ay bir hafta sonra görevden alındı yerine Dr. Ahmet Alireisoğlu atandı. 

Özellikle de başka ilden gelmişse, MEB'de yeni atanan müdürün şehrin bürokrasisini,  insanlarını, okullarını, yöneticilerini, öğretmen ve öğrenci yapısını, kent dinamiklerini kavrayabilmesi, sorunları tespit edip çözüm üretebilmesi için ciddi bir zamana ihtiyacı vardır.  Bursa’ya yabancı bir bürokratın sahaya en erken altı ayda hakim olması kutlanası bir durumdur…

Hal böyle iken…

Bursa son yıllarda 25 günlük  İl Milli Eğitim Müdürlerini de gördü…

Son 2 yıla göz atacak olursak…

2021 yılında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’di… 

16 Ağustos 2021:

11 Aralık 2017 tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Sabahattin Dülger MEB’de Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürü olarak atanınca, boşalan koltuğa 16 Ağustos 2021’de Bülent Altıntaş getirildi.

Bülent Altıntaş Bursa’ya aşina bir bürokrattı… Bursa’da doğmuş, ilk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun olmuştu. Bursa’da uzun yıllar çeşitli okullarda müdürlük yaptıktan sonra Şube Müdürü iken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmıştı…

11 Eylül 2021:

Bülent Altıntaş atanalı henüz 25 gün geçmişken bir gece yarısı kararnamesi ile görevden alındı ve yerine Serkan Gür atandı…

Serkan Gür MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.

1 Mart 2023:

Serkan Gür Bursa İl Milli Eğitim bünyesinde önemli birkaç soruşturmayı yürütürken anlaşılmaz bir şekilde görevden alındı.

Yerine ise oldukça ilginç bir atama gerçekleşti… 6 Şubat 2023  Depremlerinde yerle bir olan, pek çok öğretmenin yaşamını ya da yakınlarını yitirdiği, yaralandığı, evsiz kaldığı Hatay’ın Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük  atandı… 

Oysa Seyit Ali Büyük Konya İl Milli Eğitim Müdürü iken, 30 Haziran 2022’de Hatay’a tayin olmuştu… Yani Hatay’da sadece 8 ay görev yapmıştı.

4 Haziran 2023'de Yusuf Tekin  Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. 

8 Haziran 2023:

Hatay'ı yerle bir eden büyük depremden 22 gün sonra bölgeyi geride bırakarak Bursa’ya tayin yaptıran Seyit Ali Büyük Müdürlük koltuğunda fazla kalamadı; 3 ay bir hafta sonra Bakanlığa çekildi…

7 Temmuz 2023:

Seyit Ali Büyük’ün yerine  İstanbul Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Dr. Ahmet Alireisoğlu atandı.

DR. AHMET ALİREİSOĞLU KİMDİR?

“Ahmet Alireisoğlu Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde 1970 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Samsun’da bitirdikten sonra 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

1995 yılında öğretmenliğe başlayan Ahmet Alireisoğlu 2005 yılına kadar çeşitli ilköğretim ve liselerde öğretmen olarak çalıştı.

Meslek hayatını 2005 yılında eğitim yöneticisi olarak sürdürürken okul müdürlerinin yetişmesi daha nitelikli hale getirilmesi hedefini gözeten çeşitli sivil toplum organizasyonlarının gerçekleştirdiği farklı projelerde yer aldı. 2014 yılında Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmaya başladı.

 Meslek hayatı içerisinde eğitim yönetimi ve denetimi alanında iki yüksek lisans programı bitirerek, eğitim yönetimi ve denetimi alanında ´´Liderlik stilinin ve liderlik yoğunluğunun örgüt kültürüne etkisinin incelenmesi´´ isimli tez çalışmasıyla doktora programını tamamladı.

Çok sayıda Avrupa Birliği Erasmus+, İSTKA ve TÜBİTAK projelerinde yer aldı. Eğitim Yönetimi alanında çeşitli üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.

Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makale yayınlamış, uluslararası kongrelerde çeşitli bildiriler sunmuş ve kitap editörlüğü yapmıştır.

Eğitim süreçlerinde karşılaşılan problemlerin yönetimi, okul-veli işbirliği, öğretmenlerin mesleki gelişimleri gibi alanlarda araştırmalarını sürdürmektedir.   İyi derecede İngilizce bilen Ahmet Alireisoğlu evli ve üç çocuk babası…”

Özyaşam öyküsünden de görüleceği üzere Dr. Ahmet Alireisoğlu, son 20 yılda akademik ve mesleki kariyer olarak Bursa’ya atanan en donanımlı İl Milli Eğitim Müdürü… Hayırlı olsun…

Ancak işi zor. Şehrin eğitiminin çözüm bekleyen bin bir sorunu ve çözüm aşamasında müdahil olacak kentin “idari, siyasi ve sendikal” aktörlerinden oluşan çok sesli korosu var…

(MEB kulislerinde son yıllardaki bu kadar çok il müdürü görevden alınmasında bu trionun özellikle sendika ve siyaset ayağının çokça etkisi olduğu hep konuşulmuştur… Milli Eğitim Bakanı, durduk yerde niye bir milli eğitim müdürünü görevden alsın ki! Etkili kişi ya da kuruluş temsilcilerinden  ısrarlı şikayetler olmadığı sürece!)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?