USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘Banka promosyonları güncellenmeli!’

06-09-2022

 Bankalar emeklilerin promosyon ücretlerini artırdı. Kamu çalışanları da bir süredir maaş aldıkları bankaların promosyonlarının artırılmasını talep ediyor.

Çeşitli memur konfederasyonları da kamu çalışanları adına art arda maaş promosyonlarının güncellenmesini talep ediyor.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve 3 No’lu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu tarafından yapılan ortak basın açıklamasının gündemi maaş promosyonlarıydı…

Fatih Gümüş ve Ömer Işıkoğlu tarafından yapılan ortak açıklamada “Hepimizin bildiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile üniversitelerimiz tarafından bankalar ile maaş promosyon anlaşmaları yapılıyor ve bu kapsamda alınan promosyon ücretleri memurlara ödeniyor. Promosyon anlaşmalarının süresi ise üç ile beş yıl arasında değişiyor.

Ancak şu anda yaşanan sorun, 2022 yılı Temmuz ayı öncesinde promosyon sözleşmesi yapılan kamu çalışanlarının ciddi bir ekonomik kayıp ile karşı karşıya kalmasıdır” denilirken…

‘PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ PROMOSYON SÖZLEŞMELERİ KADÜK OLDU!”

Pandemi döneminde yapılan promosyon sözleşmelerinin ekonomik koşullar karşısında kadük hale geldiğine değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Temmuz 2022 öncesinde yapılan sözleşmeler ile eğitim çalışanların eline geçen promosyon ödemeleri çok komik rakamlar haline geldi.

Zira son bir yıllık sürede enflasyon oranında meydana gelen artışa binaen memur maaşlarında da artış gerçekleşti.

Öyle ki 2022 yılında memur maaşlarına yaklaşık yüzde 80 civarında artış yapıldı. Memur maaşlarına yapılan artışla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda arttı.

Bu kez Temmuz 2022 öncesinde promosyon anlaşması imzalayan kurum çalışanları mağdur oldu. Zira sözleşmeler eski maaşlara göre yapılmıştı ve bu da çalışanların promosyon kaybına uğramasına yol açtı.”

2022’DE 41 BİN LİRAYA ÇIKAN PROMOSYON ÜCRETLERİ VAR!

2022’de bankalarla yapılan anlaşmalarda promosyon ücretlerinin 41 bin 500 liraya kadar çıktığına değinen Gümüş ve Işıkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, Temmuz 2022 öncesinde ödemesi yapılan promosyon ücretlerinin enflasyon oranı ve memur maaş artışları karşısında değer kaybetmesi, bu anlaşmaların ise uzun yıllar uygulanmaya devam edecek olması nedeniyle promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve ekonomik gelişmelere göre artış yapılması gereklidir.”

Ve basın açıklamasında şu taleplere yer verildi:

“Bu bağlamda, MEB’e bağlı tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ve üniversitelerimizin bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının revize edilmesini, güncel ekonomik gelişmeler ışığında promosyon ücretlerinin artırılmasına yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, promosyon sözleşmelerinin, öngörülemeyen ekonomik gelişmelere uygun olarak düzenlenmesi için hüküm getirilmesi de çok önemli bir adım olacaktır…”

 

DEREKÖY’DE KADIN DAYANIŞMASI

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Bursa Şubesi Köy Geliştirme Projesi kapsamında Dereköylü Üreten Kadınlara destek verdi…

TKB Bursa Şubesi Dereköylü üreten kadınlarla birlikte Muhtarlığa ait atıl durumdaki kullanılmayan mutfak ve terası kahvaltı evine dönüştürdü. 2022 Haziran ayında onarım ve tadilatın başladığı Kahvaltı Evi Mudanya Belediyesi’nin de katkılarıyla tamamlanarak hizmete açıldı.

Dereköy’e gelen konuklara Dereköylü kadınların ürettiği çeşitli ürünlerle kahvaltının sunulacağı Kahvaltı Evi’nin eksik çeşitli mutfak eşyaları hayırseverler tarafından bağışlandı.

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi üyelerinin Dereköy Kahvaltı Evi  ziyaretinde söz alan Başkanı Tijen Sözeri “’Hünerli elleriyle hazırladıkları yemeklerini sofralara taşıyan, emek veren, kadın emeğine katılımıyla renk katan, herkese yürekten teşekkür ederiz” derken…

Dereköy Muhtarı Nedim Oruç ise köyün tarihi hakkında bilgi vererek mübadil köyü olduklarını söyledi. Dereköy’de turizme katkısı olacak kilise gibi tarihi eserlerle kırsal mahallenin ağırlıklı ürünleri arasında yer alan siyah incir, zeytin, zeytinyağı ve bal üretimi hakkında bilgi verdi…

Kahvaltı Evi’nde düzenlenen etkinliğe Dereköylü kadınlardan Zeynep Balcı, Meral Yener, Fatma Kahya, Hatice Pala,  Hatice Şen, Saniye Durgut, Binnaz Kavalalı, Seda Yener de katıldı..

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zerrin Fırat ise projenin sürdürülebilirliği konusunda bilgi paylaştı. Kadınların birlikte dayanışarak nasıl üretim yapabileceklerini ve kahvaltı evini ayakta tutabileceklerini anlattı.

Doç. Dr. Zerrin Fırat Eylül ayı içerisinde Dereköylü kadınlarla bilgilendirme toplantıları gerçekleştirecek…

Dereköy Kahvaltı Evi ziyaretinde  Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı TKB Bursa Şubesi Onursal Başkanı Günay İzer’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Sözeri, Yürütme kurulu üyeleri Özlem Bayrak, Begüm Müminoğlu, Duygu Gürcan, Mine Üncü, Tanca Subaşıoğlu da hazır bulundu.


BURSA MS DERNEĞİ’NDEN DAYANIŞMA BULUŞMASI

Bursa Multipl Skleroz Derneği tarafından Sağıroğlu Et Lokantası’nda düzenlenen buluşmaya dernek yönetim kurulunun yanı sıra hasta ve hasta yakınlarıyla gönüllüler de katıldı.

Bursa MS Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Turan; Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Meral Seferoğlu, Dernek üyelerinden Uz. Dr. Ali Özhan Sıvacı; Doç. Dr. Rabia Koç, Mali İşler Sorumlusu Muammer Uçak ile dernek sekreteri Sevinç Coşar’ın da katıldığı etkinlikte MS hastaları ile hasta yakınları anlamlı bir gün geçirdiler.

MS önemli bir hastalık. Bilim insanları nedenleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor… Bağışıklık sistemiyle alakalı olduğu düşünülüyor. Ateşli bir hastalık ya da ağır strese maruziyet sonrasında başlayabiliyor. Kadınlarda görülme sıklığı erkeklere göre 2, 2,5 kat fazla!

Her halükarda hastaların daha kaliteli bir yaşam sürmesi için mutlaka tedavi olmaları şart. Tedavide diyetten fizik tedaviye, nörolojiden nörofizyolojiye multidisipliner bir yaklaşım söz konusu.

MS konusunda en sağlıklı, anlaşılır bilgilere Nörülüji ve Nörofisyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Turan’ın “http://www.farukturan.com” sayfasından ulaşmak mümkün…
Türkiye’de 50 bin, Bursa’da ise 3 bin civarında MS hastası olduğu varsayılıyor…
Haa, bu arada geçen gün bir toplulukta MS hastalığı konuşuldu, bulaşıcı olduğunu söyleyen birine denk geldim. Şaka gibiydi!

MS’in bulaşıcı hastalık olmadığı bilgisine tik tıkla ulaşmak mümkün.

Yine de yazmış olayım, MS bulaşıcı değildir… Hepimiz yoğun stres altında çalışıyoruz, yaşıyoruz, ateşli salgın hastalıklara maruz kalıyoruz. Yani MS ve diğer bağışıklık sistemini ilgilendiren kanser de dahil her türlü hastalığa her an yakalanma olasılığımız var! Kimse uydurmasın, büyük de konuşmasın!

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?