USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Milletvekili Yüksel Özkan’dan 2021 değerlendirmesi

05-01-2022

Prof. Dr. Yüksel Özkan’ı tıp doktorluğunun yanı sıra BAL-GÖÇ genel başkanlığından tanırım… Siyasette duruşunu, nezaketini hiç bozmadı. Siyasetin adamcılık üzerinden yürüdüğü CHP’de parti içi çekişmelere hiç bulaşmadı… CHP’nin dış Türkler coğrafyasındaki takipçisi ve sesi oldu…
Aynı zamanda bir tıp doktoru da olduğundan özellikle de sağlıktaki gidişata dair bilgilendirme ve açıklamalarının yanı sıra TBMM’de Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok sayıda bakanlığa soru önergeleri verdi.

Prof. Dr. Yüksel Özkan 2021 yılını değerlendiren bir açıklama yaptı… 
“Pandeminin olumsuz etkileri dünyada olduğu kadar ülkemizde de yoğun olarak hissedildiği bir yıl geçirdik. Bu süreçte yüz yüze eğitim başta olmak üzere işyerlerinin de uzun süre kapalı olması gerek sosyal gerek ekonomik anlamda vatandaşlarımızın çok zor günler geçirmesine neden oldu.

 Hükümet tarafından esnafa verilen destekler ise bu dönemde yetersiz kaldı. 112 binden fazla esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmış, çiftçilerimiz tarlasını ekemez duruma gelmiştir…”
CHP Genel merkezi tarafından yapılan görevlendirmeler doğrultusunda diğer milletvekilleriyle birlikte Türkiye’nin pek çok bölgesine yaptığı ziyaretlerde esnaftan sanayiciye toplumun her kesimiyle bir araya geldiklerine vurgu yaptı:

“Özellikle hükümetin uygulamaya çalıştığı ekonomi modeli ile ortaya çıkan döviz kuru istikrarsızlıkları ve yüksek enflasyon karşısında yaşanan fiyat artışları ile mücadele etmeye çalışan tüm kesimlerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini anlattık.

Merkez Bankası verilerine göre, 2020 yılı Aralık ayı Dolar kurunun 7,43 liraydı. Gelinen noktada Dolar’ı bir gecede 18 liradan 11 liraya indirip yandaşlarına milyarlarca lira kazandırarak bir başarı öyküsü yazdığını iddia eden ve ekonominin kitabını yazanlar, nedense aynı siyasi iradeyi elektrik, akaryakıt, doğalgaz ve gıda fiyatları için gösterememiştir. Vatandaşın mutfağındaki gerçek enflasyon yüzde 50’dir. Benzin ve Mazot fiyatlarındaki düşüş, ÖTV bahane edilerek vatandaşın cebine yansıtılmamaktadır…”
Yüksel Özkan elektrik zamlarını da gündeme getirdi:

“Elektrik üretiminde ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 200’ün üzerinde zamlandı. Şayet amaç üretim ve ihracatı desteklemek ise neden bu zamların geri çekilmedi?”
Özkan’ın değindiği bir diğer konu ise hukuk oldu:;

“2021 yılı Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde (Rule Of Law İndex) ülkemizi 139 ülke arasında 117. sırada yer almıştır. Ülkemizin geleceği gençlerimizin ümitleri sönmüş durumda, adalet ve liyakat yok edildi, ülkemizin en parlak öğrencilerinin yetiştiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini terörist ilan ettiler, KPSS’den yüksek puanlar alan gençleri sözde mülakatlarla elediler, nedenini sorduğumuzda ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına kilit vurdular…”

Milletvekili Özkan, vatandaşlara, “2022 yılında her şey çok güzel olacak, gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan” mesajını verdi.

 

SEKTÖRÜNDEKİ 3 KADIN GENEL MÜDÜRDEN BİRİ!

NİLSİAD ve NÖSAB işbirliğinde düzenlenen “Değerler buluşuyor, tecrübe konuşuyor” söyleşilerinin konuğu Thierry Diniz Otomotiv Genel Müdürü İpek Yalçın’dı.

İpek Yalçın’ı BUİKAD Başkanı olduğu dönemden tanırım. Çalışkan ve üretken bir isimdir.

Kadına dair de bir duruşu vardır, başkanlığı döneminde kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla OSB’lerde kreş açılması yönünde ciddi bir mücadelesi vardı.

Yani sadece iş dünyasındaki kadınların değil, emekçi kadınların da sorunlarının çözülmesi için bir çaba göstermişti. Bir de üniversitedeki kız öğrencileri hayata hazırlamaya yönelik Noktalama/ mentörlük projeleri vardı.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) öncülüğünde, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) iş birliğiyle düzenlenen “Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor” söyleşilerinin konuğu, Thierry Diniz Otomotiv Genel Müdürü İpek Yalçın oldu.

İpek Yalçın erkek egemen bir sektörde çalışıyor ve sektördeki 3 kadın genel müdürden biri.

Yalçın firmasında üst düzey yöneticilerin yarısının kadınlardan oluştuğuna dikkat çekerek şunları söylüyor:

“Orta kademe yöneticilere baktığımızda yüzde 60’ının erkek, yüzde 40’ının kadın olduğunu görüyoruz.

İlk göreve başladığımda kadın mavi yaka çalışanlar yüzde 1 oranındayken bu oran yüzde 11’e kadar çıktı. En büyük hayalim bu oranı arttırmak. 25 yıldır otomotiv sektöründe çalışıyorum, 23 yılı lojistik ve satış fonksiyonlarında geçti.

Sage Holding’in tek kadın genel müdürüyüm. Yabancı ortaklı bir şirkette çalıştığım için çok şanslıyım. Otomotiv sektöründeki üç kadın genel müdürden biriyim…”

 İpek Yalçın’ın verdiği mesajlardan birisi de kadınların her seviyede çalışabileceği oldu:

“ Dünya Ticaret Örgütü ve Avrupa Merkez Bankası Başkanlarının kadınlardan oluşuyor. Ülkemizde de kadınların istihdamdaki oranının artırılması gerekiyor. Emeğin cinsiyeti olamaz…

 Dünya sürekli bir değişim içinde. Z Kuşağı ile birlikte çalışmaya başladık. Bu aşamada üniversitelerle işbirliği çok önemli.  Meslek liseleri dahil erkek egemen tüm sektörlere kız çocuklarının da yönlendirilmesi gerekiyor.”

.BUİKAD’daki faaliyetlerini değerlendirdi:

“2009 yılından beri BUİKAD üyesiyim. Genel Sekreterlik, Başkan Yardımcılığı, Başkanlık görevlerini icra ettim. Kadın kadının dostudur içeriğini çok net ortaya koyuyor.

İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri sadece Bursa’da değil tüm Türkiye’de bir marka haline geldi. Noktalama Projesi rol modeller ortaya çıkardı.

Zirveden Gelen Topuk Sesleri ve girişimcilik projeleri de ses getirdi. BUSİAD ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da var. KAGİDER koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projelerimiz de oldu…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?