USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yıldırım’da ‘Engel tanımayan merkez’

04-12-2021

Uzun süredir, doğrudan halkın yoğun katılım gösterdiği bir açılışa denk gelmemiştim. Dün Yıldırım’da Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinin yanındaki alanda yapılacak olan Makbule-Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi temel atma töreninde siyasi parti ve kent protokolü mensupları sadece ön sıradakilerdi. Diğer katılanların çoğunluğu engelli çocuk ve gençler ve ebeveynleriydi… Kadın kooperatif ve dernek temsilcileri de oradaydı.

Şenlik havasında gerçekleşen bir temel atma töreni oldu. Önce Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Müzik Akademisi Orkestrası sahne aldı. Şarkı ve türkülere özel çocuk ve gençler de oynayarak eşlik etti. Ardından yine Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Müzik Akademisi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı… Hava da şanslarına çok güzeldi.

Merkezin açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Sayan, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, Yıldırım ailesi de katıldı. Açılışın sürpriz konuğu ise eski Bakanlardan Faruk Çelik oldu.

MAKBULE-TEVFİK YILDIRIM ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’Nİ YILDIRIM AİLESİ YAPIYOR

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz şunları söyledi:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde insana dokunan hayırlarla dolu böyle bir projenin hayata geçiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Şeyh Edebali, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ demiş. Biz de Yıldırım’da insana dokunan çalışmaları hayata geçiriyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerden bizim için en önemlisi, özel çocuklarımız ve kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmalar.

 Özel durumu bulunan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak ve onları sosyal yaşamın içinde tutacak projelere öncelik veriyoruz. Bugün, hayırsever Yıldırım ailesinin destekleri ile ilçemize kazandıracağımız Makbule-Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin temelini atıyoruz…”
Başkan Yılmaz Merkez’in kapalı inşaat alanının 5 bin 305, açık alanının ise 5 bin metrekare olarak hizmet vereceğine dikkat çekti.

2 YILDA 966 ÖZEL VATANDAŞA İŞ BULUNDU!

Başkan Yılmaz’ın verdiği bilgiler arasında Yıldırım Belediyesi İstihdam Merkezi’nin son 2 yılda 966 özel vatandaşa iş bulduğu; istihdamı desteklemek adına mesleki eğitimler, işbaşı eğitim programları ve e-KPSS kursu hizmeti düzenlendiği; 103 tekerlekli sandalye ve 100 özel yatağın ihtiyaç sahiplerine temin edildiği de yer aldı.
Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ayrıca kardeşlerimizin kullandığı özel araçların bakımı ve tamiri noktasında da ücretsiz hizmet veriyoruz. Engelsiz Nakil Hizmeti projemiz ile de özel gereksinimli kardeşlerimizin kamu kurumlarına, hastanelere ve sınavlara ulaşımını sağlıyoruz.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksimizde özel öğrencilerimize temel spor eğitimi veriyoruz. 4 antrenör ile 150 öğrencimize verdiğimiz eğitimler ile özel gereksinimli çocuklarımızın yaşamına dokunuyoruz. Engelsiz Yıldırım yolunda üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.”

Yıldırım ailesi adına konuşan Harun Yıldırım; “Rahmetli anne ve babamız Makbule ile Tevfik Yıldırım ibze hep iyiliği ve dürüstlüğü öğretmişti. Hayır yapmak da, hayra vesile olmak da önemlidir. Hayra vesiye olan Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

AİLELER ARTIK ENGELLİ BİREYLERİ SAKLAMIYOR

Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç sahada en çok gördüğüm milletvekillerinden biri… Gözgeç törende yaptığı konuşmada Başkan Yılmaz ile Yıldırım ailesini kutlayarak şunları söyledi:

“Engelsiz kardeşlerimiz, adeta evlere hapsolmuş ve sosyal hayatın dışında kalmıştı. AK Parti iktidarı döneminde gerek çıkarılan yasal düzenlemeler ile gerek ise yapılan yatırmalarla bu kardeşlerimiz dört duvar arasından kurtularak, dışarıdaki dünyanın farkına vardılar.

Sosyal ve ekonomik hayata dâhil oldular. İşte bugün bu hayırlı yatırımlardan birisinin daha temelini burada hep birlikte atıyoruz.”

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise “Bugün temelini attığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli kardeşlerimizin yanında ailelerine de terapi hizmeti sunulacaktır. Ben böylesi bir hizmeti hayata geçirdikleri için Yıldırım Belediyemize ve hayırsever Yıldırım ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise bir çocukluk anısına atıfta bulundu:

“38, 39 yıl önceydi. Almanya’da yaşayan bir kardeşimiz gelmişti; 12, 13 yaşındaydı; bizler de o yaşlardaydık. Köyde engelli bir genç zincirle bağlıydı. Gördüğünde çok üzülmüş ve ‘Siz engellilerinizi böyle mi tedavi ediyorsunuz. Bu yanlış” demişti. Artık her şey gibi bu bakış açısı da değişti.  Düne kadar engelli çocuklar evde saklanırken, şimdi merkezlerde eğitiliyor, spor yapıyor, kültür, sanat etkinliklerine katılıyor. Sosyal yaşamda yerini alıyor…”
Başkan Aktaş “Hem çalışkan hem de hayırseverler. Ağrı ziyaretinden tanıyorum” dediği Yıldırım ailesini ve Başkan Oktay Yılmaz’ı kutladı.
Merkez’de hasta bakım odaları, fizik tedavi ve fizyoterapi odaları, psikolog, bireysel ve aile terapi odaları, spor salonu, danışma, revir, eğitmen odası ve bekleme salonu olacak. Ayrıca özel çocukların sosyalleşmesi adına yüzme havuzu, kafeterya, yemekhane, kuaför, tekstil atölyesi, ahşap atölyesi, bağlama ritim kursu, filografi atölyesi, sergi alanı, konferans salonu, seminer salonu, çocuk oyun alanı, kermes alanı ve derslikler yer alacak. Merkez’in önündeki alanda atla terapi / hipoterapi de uygulanacak.

15 milyon liraya mal olması beklenen Merkez’in 3 Aralık 2022’de hizmete girmesi hedefleniyor. Ailenin inşaat işlerini üstlenen Filiz Yıldırım, Merkez’in inşaatının da her aşamasını takip edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?