USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa Barosu’nda seçim heyecanı

22-09-2021

Aslında adaylar bir yıl öncesinden belliydi. Zira ertelenmeseydi Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu 10-11 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktı; ertelendi. Bursa Barosu’nda seçimde oy kullanma hakkına sahip üye sayısı 4 bin 449…

5 yıl Bursa Barosu başkanlığını üstlenen Gürkan Altun Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu başkan adayı olarak seçime katılıyor.

Bursa Barosu’nda Çağdaş Grup kendi içindeki bölünmeleri önlemek adına önseçime gidiyordu. Pandemi nedeniyle önseçim yapılmadı, ama grup içerisinde belli bir mutabakat sağlanarak adaylıklar netleşti.

Özgür ve Bağımsız Avukatlar Grubu’nun yönetim kurulu adayları şu isimlerden oluşuyor:

“Aslı Evke Yetkin, Ayşe Gonca Gülçin, Metin Öztosun, Nazlı Ceren Şendoğan, Nilay Parlar, Özge Yılmaz Türker, Yasemin Reçber, Yener Poroy, Yıldırım Hacıoğlu, Umut Mısır…”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delege adayları ise “Asude Şenol, Hüsniye Altın Yeşil ve Mefharet Öztürk Ceylantepe”den oluşuyor.

10 kişilik yönetim kurulu adaylarının 6’sı kadın! TBB delege adaylarının tamamı kadın avukat; eğer kazanırsa Gürkan Altun da doğal delege olacak.  Bursa Barosu’nun yüzde 42’si kadın avukatlardan oluşuyor.

Öte yandan Bursa Barosu’nun geçmiş dönemdeki delege sayısı 12 idi.  Türkiye Barolar Birliği’nde üye sayısı fazla olan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi Baroların etkisini kırmak için delege sistemi değiştirilmişti…
Bursa Barosu’nda seçilen yönetim kurulu sadece bir yıl görev yapacak; seneye mevzuat gereği yeniden seçime gidilecek.

GÜRKAN ALTUN; ‘NEDEN ADAYIM?’

2 dönemdir Baro Başkanı olan Gürkan Altun, neden 3’üncü dönem için aday olduğuna dair yaptığı açıklamada 4 yıllık görev süresince hep olağanüstü koşullar yaşandığına vurgu yaptı:
“İlk yılımızda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL koşullarının olağanlaştırılarak özgürlüklerin kısıtlanması;

Anayasa değişikliği ve referandum sürecinin OHAL koşullarında yapılarak hukuksuzluğun zirve yapması; genel seçim, yerel seçim ve pandemi derken nihayetinde baroların fikri sorulmadan yapılan Avukatlık Kanunu değişikliğiyle paralel baro yaratılmasına olanak sağlanması ve 60’ı aşkın baro başkanının fiili olarak gözaltına alınması…

Elbette bu süreçte tarihi yörüngesinden çıkarak tüm bu olumsuzlukları yaratan tarafta yer alan Türkiye Barolar Birliği yönetimine karşı mücadele…

Tüm itirazlarımıza karşın çıkarılan yasaya rağmen baroların tüzel kişiliklerini korumak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi, başlatan insanlar olarak sonlandırmak istiyoruz. Bunun için yeniden adayım…”


İRFAN KOÇAK / ‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

“Birlikte yöneteceğiz” sloganıyla yola çıkan Bursa Barosu Başkan adaylarından İrfan Koçak ve ekibi aslında seçim yarışında bir grup ismi kullanmıyor…  28 sayfalık bir proje kitapçığı ile seçim yarışına katılan Koçak’ın Yönetim kurulu adayları listesinde “Nihat Arslan, Canser Özalp, Ali Rıza Ataer, Leman Elif Çavuşoğlu, Nesri Demir, Ayşegül Özyiğit Gül, Serdar Sonbahar, Fatmanur Akgün Yavuz, Selim Pıçakçı, Fatma Fulya Öcal Muti” yer alıyor…

TBB delegeadayları ise “Olcay Göçüm, Sibel Özbudak, Hakkı Savunur Soğancı.”

İrfan Koçak amaçlarını “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz 112 yıllık mazisi olan ve bizler için alternatifi olmayan Bursa Barosu’nu böldürmemek ve sizlerle birlikte yönetmek için adayız” diye özetlerken…
Görevlerini ise “Avukatlık Yasası gereği hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak ayrıca bu kavramlara işlerlik kazandırmak” olarak tanımlıyor ve diyor ki:

“Bu güzel ülkenin kurucu değerlerine kültürüne ve kutsallığına saygı duyan, gezmişiylebarışık, geleceğe umutla bakan; ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği cumhuriyet rejimine sonuna kadar sahip çıkan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.
Baromuzun mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, yaşam standartlarını yükseltmek, mevcut koşulları mesleğimizin vakarına uygun hale getirmek ve baromuzu hep birlikte dayanışma içerisinde yönetmek için desteğinizi bekliyoruz… “

BURSA ECZACI ODASI’NDA OKAN ŞAHİN GÜVEN TAZELEDİ

Pandemide eczanelere her zamankinden daha fazla başvurduk. Onlar da sağlık çalışanı olarak bu zor süreçte çok zorlandılar; aralarında hastalanan ve yaşamını yitirenler de oldu. Eczacılar sorunlu bir dönem yaşadı; hala da salgının yükünü taşımaya devam ediyorlar.

Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin güven tazeledi. Kovid-19 salgını süresinde kamuoyuna doğru bilgiyi aktarmak bizim için çok önemliydi. Başkan Okan Şahin’i ne zaman arasam bilgiye ulaştım.

Bursa Eczacılar Odası Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:Okan Şahin, Timur Nizam, İlhami Turan, Mustafa Karademir, Feriha Kamer, Barış Asa ve Özge Bekdemir Daru.
Yine zor bir dönemde, zor bir görevi üstlendiler. Yolları açık olsun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?