Bursa

UÜ'ye girişler artık ücretsiz olacak

Uludağ Üniversitesi'ne aracıyla girenlerden alınan giriş ücreti Danıştay kararıyla kaldırıldı.

UÜ'ye girişler artık ücretsiz olacak
21-09-2015 15:20

Görükle'de bulunan Uludağ Üniversitesi kampusuna girişlerden alanına araç giriş ücretini Bursalı avukat olarak Erol Kılıkçıer, yargıya taşıdı. Bursa 2. İdare Mahkemesi 25 Kasım 2009 tarihli kararında, "kapı girişi kontrol hizmetleri özelleştirildiği için" başvuruyu reddetti.

Davadan yılmayan ve Avukat Erol Kılıkçıer, davayı temyize götürüp Danıştay'a itiraz etti. Dava Danıştay da karara bağlandı. Kararda: Kamuya açık alanlara girişte halktan ücret alınamayacağı" ilkesine vurgu yapılırken, Bursa 2. İdare Mahkemesi kararı hukuksuz bulunup kaldırıldı. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu'na hasta getirirken bile alınan kapı giriş ücreti hukuksuz bulunduğu için kalktı ve çok tartışılan bir konu vatandaş lehine sonuçlanmış oldu.

Öte yandan Uludağ Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof Yusuf Ulcay'ın projeleri arasında Görükle Kampüsü'ne yeni yaşam merkezi ve otopark projesi de bulunuyor. Yaşam merkezinin altına planlanan katlı otopark sayesinde güvenlik de tesis edilerek düzenli bir hizmet sunulacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER