Eğitim

University of Maribor Araştırmacıları ESTÜ’yü ziyaret etti

Tübitak 2508 slovenya araştırma kurumu ile ikili işbirliği destek programı kapsamında yürütülen "nanoakışkanların modellenmesinde kullanılan yaklaşımların doğal taşınım mini-döngüleri yardımıyla değerlendirilmesi (nanofluids modeling strategies evaluation based on natural circulation mini-loops-nanometre)” projesi çerçevesinde, slovenya ekibi 14-17 mayıs 2024 tarihleri arasında eskişehir teknik üniversitesini (estü) ziyaret etti.

University of Maribor Araştırmacıları ESTÜ’yü ziyaret etti
21-05-2024 14:38

TÜBİTAK 2508 Slovenya Araştırma Kurumu ile İkili İşbirliği Destek Programı kapsamında yürütülen "Nanoakışkanların Modellenmesinde Kullanılan Yaklaşımların Doğal Taşınım Mini-Döngüleri Yardımıyla Değerlendirilmesi (Nanofluids Modeling Strategies Evaluation based on Natural Circulation Mini-Loops-NANOMETRE)” projesi çerçevesinde, Slovenya ekibi 14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni (ESTÜ) ziyaret etti.


Ziyarette, proje ile ilgili sunumlar yanında ESTÜ ortaklığında gerçekleştirilebilecek yeni bilimsel araştırma projeleri üzerinde duruldu ve laboratuvar gezileri yapıldı. Ziyaret kapsamında Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda Doç. Dr. Elçioğlu proje hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Ardından Prof. Dr. Jure Ravnik, "Matematiksel Modelleme Alanında Araştırmalar", Dr. Bla Kamenik "Dondurarak Kurutmanın Çok Ölçekli Modellemesi" ve Nejc VOVK "Stokes Akışında Parçacıklara Etki Eden Sürüklenme İçin Sinir Ağı Modelleri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlar, soru-cevap oturumuyla sona erdi.


Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, NANOMETRE Proje Ekibini makamında kabul etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Onur Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette University of Maribor proje yürütücüsü Prof. Dr. Jure Ravnik, Dr. Bla Kamenik ve Nejc Vovk, Türkiye ekibinden ise proje yürütücüsü Doç. Dr. Elif Begüm Elçioğlu ve proje araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Erdem Özyurt yer aldı. Görüşmede devam eden projenin güncel durumu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ile University of Maribor arasındaki araştırma işbirliklerinin artırılması konuları ele alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER