Bursa

Üniversitede o ücret alınmaya devam ediyor

21 Eylül Pazartesi günü Bursa'da Uludağ Üniversitesi'ne aracıyla girenlerden alınan giriş ücretin Danıştay aldığı kararla kaldırıldığı açıklanmıştı ama o ücretler alınmaya devam ediyor.

Üniversitede o ücret alınmaya devam ediyor
28-09-2015 17:25

Uludağ Üniversitesi'ne aracıyla girenlerden alınan giriş ücretinin Danıştay kararıyla kaldırıldığına yönelik yayınlanan haberler üzerine şirket avukatından yazılı açıklama geldi. Avukat Gökhan Ay, U.Ü.'de giriş ücreti uygulamasının yasal olarak devam ettiğini açıkladı.



Uludağ Üniversitesi kampusuna girişlerden alınan araç giriş ücretini Bursalı avukat olarak Erol Kılıkçıer, yargıya taşımıştı. Bursa 2. İdare Mahkemesi 25 Kasım 2009 tarihli kararında, "kapı girişi kontrol hizmetleri özelleştirildiği için" başvuruyu reddetti. Avukat Erol Kılıkçıer, davayı temyize götürüp Danıştay'a itiraz etti. Dava Danıştay da karara bağlanmıştı.

Giriş ücretlerinin kaldırıldığı yönünde yayınlanan haberler üzerine Uludağ Üniversitesi girişinde bulunan gişeleri işleten özel şirketin vekili Avukat Gökhan Ay'dan yazılı açıklama geldi.

Açıklamada Danıştay tarafından yerel mahkemenin verdiği kararın bozulduğu hususunun doğru olduğu ancak kararda girişlerin bundan böyle ücretsiz olacağı şeklinde bir ibare yer almadığının altı çizildi.

Sıla Araç Yer. Gir. Kont. San. Tic. Ltd. Şti. Vekili Avukat Gökhan Ay'ın yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi;

"Bursa 2. İdare Mahkemesince verilen ret kararının Danıştay tarafından bozulduğu hususu doğrudur. Lakin bu bozma kararının gerekçesi asla “Üniversiteye girişlerde ücret alınamayacağına “ dair değildir.

Ayrıca Danıştay tarafından verilen bu karara bağlı olarak Yerel Mahkeme tarafında henüz verilmiş bir direnme veya uyma kararı da mevcut değildir. Sonuç olarak artık üniversiteye girişlerde ücret alınmayacağına dair kesinleşmiş bir mahkeme kararı henüz yoktur."

Açıklamada ayrıca, giriş ücreti uygulamasının yasal olarak devam ettiği de vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER