Sağlık

Türkiye’nin dört bir yanından KBB uzmanları Samsun’da buluştu

Medicana ınternational samsun hastanesi bünyesinde 19 mayıs kbb günleri düzenlendi. Medicana ınt. Samsun’da gerçekleştirilen sunuma medicana bünyesinde çalışan doktorların yanı sıra, birçok ilden hekimlerin de yer aldığı toplam toplantı 75 kulak burun boğaz hekimi tarafından yüz yüze gerçekleştirildi. Ayrıca on-line katılımı da olan toplantıya, yurt içinden yaklaşık 500, yurt dışından azerbaycan, özbekistan, kırgızistan, kazakistan’dan ve diğer ülkelerden ise yaklaşık 250 kbb uzmanı da toplantıya internetten katılım sağladı.

Türkiye’nin dört bir yanından KBB uzmanları Samsun’da buluştu
22-05-2024 16:39

Samsun’da, Türkiye’nin birçok ilinden hekimlerin katıldığı "19 Mayıs Kulak Burun Boğaz (KBB) Günleri" gerçekleşti.


Medicana International Samsun Hastanesi bünyesinde 19 Mayıs KBB Günleri düzenlendi. Medicana Int. Samsun’da gerçekleştirilen sunuma hastane bünyesinde çalışan doktorların yanı sıra, birçok ilden hekimlerin de yer aldığı toplam toplantı 75 kulak burun boğaz hekimi tarafından yüz yüze gerçekleştirildi. Ayrıca on-line katılımı da olan toplantıya, yurt içinden yaklaşık 500, yurt dışından Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan’dan ve diğer ülkelerden ise yaklaşık 250 KBB uzmanı da toplantıya internetten katılım sağladı.


Toplantının açılış konuşmasını Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu yaptı. Armutlu, Medicana’nın bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini söyleyerek, katılımcılara başarılı bir toplantı dileklerinde bulundu. Alanında uzman doktorlar tarafından rinoplasti ameliyatı hakkında yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca yapılan canlı bir ameliyat, sunum yapılan salonda katılımcılara uzaktan bağlantı ile canlı bir şekilde izletildi. Bu doğrultuda canlı cerrahi Doç. Dr. Muhammet Dilber tarafından gerçekleştirilirken, kurs koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut yaptı. “Verimli bir toplantı gerçekleştirdik”


Medicana International Samsun Hastanesinden Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, "Estetik cerrahi alanında teknolojik gelişmeler hız kesmeden ilerliyor. Son zamanlarda, rinoplasti yani burun estetiği operasyonlarında bir devrim yaşanıyor: Rinoplasti canlı cerrahisi. Geleneksel rinoplasti operasyonları genellikle cerrahın anatomiye müdahalesini gerektirirken, rinoplasti canlı cerrahisi, gerçek zamanlı görüntüleme teknolojileri ve özel enstrümanlar kullanarak burun estetiği operasyonunu daha hızlı, daha hassas ve daha az invaziv hale getiriyor. Bu toplantı bizim için önemliydi. Çünkü canlı ameliyat toplantıları sıkıntılı oluyor. Hastane yönetimi gerçekten çok yardımcı oldular. Çok iyi bir organizasyon oldu. Konuşmacılarının tamamı bu konuyla uzman olan kişiler. Türkiye’nin her yerinden gelen bu konuyla uğraşan kişiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Herkes geldi ve çok güzel sunumlar gerçekleştirdi. Operasyonlar da çok güzel, olgu tartışmaları da çok verimli oldu. 75 kişi salonda, 750’ye yakın kişi ise on-line olarak katılım sağladı. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da devamı gelecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER