Yaşam

Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı

Sinop’ta türk mutfağı haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı
21-05-2024 13:54

Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.


Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Cumhurbaşkanlığımızın ve Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bütün Türkiye’de ve yurt dışında büyükelçiliklerde Türk Mutfağı Haftası güçlü ve coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Dolayısıyla biz de bu haftayı bir festival havasında kutluyoruz. Gastro turizme yönelik çalışmaları olan, turizmle ilgilenen Sinop sevdalıları arkadaşlarımız ’bir festival yapalım, her ilin bir festivali var’ dediler. Yemek konusunda, mutfak kültürü konusunda burası mini bir İstanbul. İmparatorluk şehri gibi. Kafkasya’dan gelenimiz var, doğudan gelenlerimiz de var. Orta Asya’dan beri buralara gelmişiz. Rumeli’ye gidenlerimiz de oldu. Çok kültürlü bir kitleye sahibiz. Bunlardan kaynaklı da zengin bir mutfağımız var. Bunlar zenginlik. Hepsi ayrı bir çeşit ve kültür. Gastro turizm derken hem kimliğimizdir bu. Onunla övüneceğiz. Yediklerimizle de gurur duyacağız. Annelerimizin, ninelerimizin yaptıklarıyla gurur duyacağız" dedi.


Vali Özarslan, konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte stantları dolaşarak coğrafi işaretli ürünler ile ilgili bilgiler aldı.


Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, kamu ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER