Yaşam

Sihirli Gemi isimli tiyatro oyunu, veda ediyor

Bodrum belediyesi şehir tiyatrosunun danslı ve müzikli çocuk oyunu sihirli gemi, 25 mart cumartesi günü saat 14. 00’te seyircisiyle son kez buluşacak.

Sihirli Gemi isimli tiyatro oyunu, veda ediyor
23-05-2024 13:50

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun danslı ve müzikli çocuk oyunu Sihirli Gemi, 25 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te seyircisiyle son kez buluşacak. 27 Mart 2023 Dünya Tiyatro Günü’nde prömiyer yapan Sihirli Gemi, kırk bir hafta her Cumartesi çocuklarla bir araya geldi. Bugüne kadar, ücretsiz ve ücretli olarak binlerce çocuğa tiyatroyu sevdiren tiyatro oyunu, 25 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te ücretsiz oynanacak son oyun ile sahnelere veda edecek. Çevre, doğa ve denize karşı sevgi, sahiplenme ve farkındalık duygusunu anlatan tiyatro oyunundaki oyuncuların büyük bölümü Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları öğrencilerinden oluşuyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Dr. Ezgi Deniz Alpan’ın yazdığı oyunda, yönetmen koltuğunda Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından ve aynı fakültenin mezunu olan Sertaç Aydın oturuyor. Sihirli Gemi, denizleri kurtarmaya geldi


Sihirli Gemi, dünyada ve de özellikle üç tarafı denizle çevrili Türkiye’de çok önemli olan deniz kirliliği sorununa odaklanıyor. Oyun renkli rejisi, özgün şarkıları ve danslarıyla seyircilerini korsanların, papağanların, balıkların dünyasına davet ediyor. Çocukların bakışıyla deniz kirliliğinin sebeplerinden ve sonuçlarından bahsederken bu dünyanın tüm canlılara ait olduğunu vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER