Eğitim

Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi bilgi yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye entelektüel liseler arası bilgi yarışmasının finalinde türkiye şampiyonu olan eski adı manisa öğretmen lisesi olan şehzadeler gediz anadolu lisesi 100 bin tl'lik ödülün de sahibi oldu.

Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi bilgi yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu
27-05-2024 11:55

Türkiye Entelektüel Liseler Arası Bilgi Yarışmasının finalinde Türkiye Şampiyonu olan eski adı Manisa Öğretmen Lisesi olan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi 100 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu.


Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri Ayşe Zehra Tekin ve Perçem Namver, 5 bin takım ve 10 bin öğrenci ile yarıştığı Türkiye Entelektüel Oyunları Liseler Arası Bilgi Yarışmasında büyük finale kalan 5 okuldan biri oldu. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri büyük finalde, Batman Anadolu Lisesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, Kütahya Simav Fen Lisesi ve Sinop Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile yarıştı. Finalde 355 puan toplayan Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Türkiye birincisi olurken, 275 puan toplayan Sinop Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 2., 250 puan toplayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi 3. oldu. Türkiye Şampiyonu olarak 100 bin TL’lik ödülün sahibi olan öğrencilerin yanı sıra öğrencilerin danışman Öğretmeni İsmail Hakkı Cambaz da 30 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER