Eğitim

Öğrenciler kağıttan uçaklarla yarıştı

Kastamonu üniversitesi sivil havacılık yüksekokulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde daday’da ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte kağıttan uçak yaparak en uzağa fırlatma yarışı yaptı.

Öğrenciler kağıttan uçaklarla yarıştı
16-05-2024 14:29

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, üniversite öğrencileri ile kağıttan uçaklar yaparak yarıştı.


Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi çerçevesinde, 4. sınıf öğrencileri, ilk ve ortaokul öğrencilerine havacılık temalı çeşitli etkinler düzenlemeye devam ediyor. Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Umut Kaan Özen ve havacılık kulübü öğrencilerinin yürütücülüğündeki sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, Daday’da bulunan Miralay Halit Bey İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle etkinlik yapıldı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte kağıttan uçaklar yapılarak en uzağa uçurma yarışması düzenlendi. Ardından maket uçaklar eşliğinde temel havacılık ve uçak bilgileri öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler uçak simülasyonu ile hem eğlendi hem de bilgi sahibi oldu. Öğrenciler gün boyunca çeşitli etkinliklerle eğlendi. Etkinliğe Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ve okul müdürleri de katıldı.


Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücülerine ve Havacılık Yönetimi 4. sınıf öğrencilerine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER