Yaşam

Müzeler Gününde Sedir Adasında klasik müzik keyfi

Muğla’da 18 mayıs müzeler günü etkinliği gökova körfezi içinde yer alan ünlü sedir (kleopatra) adasında gerçekleştirildi.

Müzeler Gününde Sedir Adasında klasik müzik keyfi
19-05-2024 14:00

Muğla’da 18 Mayıs Müzeler Günü etkinliği Gökova Körfezi içinde yer alan ünlü Sedir (Kleopatra) adasında gerçekleştirildi.


Sedir Antik Kenti’nde düzenlenen ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ etkinliği, Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ICOM Uluslararası müzeler konseyince 2024 yılı için ana teması ‘Müzelerde Eğitim ve Araştırma’ olarak belirlendi.


Sedir adasındaki Müzeler Günü etkinliği, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Geleneksel El Sanatları Sergisi ile başladı. Program Antik Kenti gezisi ile devam etti. Etkinliğin sonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinin ‘Klasik Müzik Konseri’ ile sona erdi. Sedir adası antik Tiyatroda gerçekleşen klasik müzik konseri esnasında 19 Aralık 2023 tarihinde vefat eden Kazı Başkanı merhum Prof. Dr. Adnan Diler’in fotoğrafı da yer aldı.


Sedir adasındaki etkinliğe, Vali İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner’in katılımıyla klasik müzik konseri, Antik Şehir gezisi ve el sanatları sergisi programı ile tamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER