Yaşam

Muş’ta ’Sağlık İçin Hareket Et’ yürüyüşü düzenlendi

Muş il sağlık müdürlüğü tarafından, 10 mayıs dünya sağlık için hareket et günü kapsamında sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Muş’ta ’Sağlık İçin Hareket Et’ yürüyüşü düzenlendi
21-05-2024 19:53

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.


Göletli Park alanında gerçekleşen etkinliğe, çok sayıda ev kadını ve öğrenci katıldı. Akşam saatlerinde başlayan yürüyüş, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla organize edildi. Katılımcılar, park boyunca keyifli bir yürüyüş yaparak hem spor yapmanın hem de toplumsal farkındalığın bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadı.


Ellerinde ‘Sağlık İçin Hareket Et’ ve ‘Hareketli Yaşa Sağlıklı Kal’ yazılı pankartlarla yürüyen kalabalık, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün sonunda esnek çalışmaları gerçekleştirildi.


Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Muş Valisi Avni Çakır’ın Eşi Bahar Çakır, “Bu gün burada sizlerle buluştuğumuz için çok mutlu olduk. Teknolojinin gelişmesiyle hayat kolaylaştırdı. Ancak atalarımızın bize miras bıraktığı bedensel aktiviteyi bu teknolojik gelişmeden dolayı kaybetmiş olduk. Günümüzde çok hastalıklar gelişiyor. Onkolojiyle ilgili özellikle kadınlarımızın yakında ilgilendiren meme kanserinde çok artmış durumda. Yürümenin ve hareket etmenin aktivitenin sağlık için ne kadar faydalı olduğu aşikâr ve bunlar çalışmalarla tespit edilmiş olandır. Yürümeyi hareket etmeyi seven bir kadın olarak tüm hemşerilerime burada önderlik yapmaktan gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonraki hayatımız sağlıklı geçsin bu ilk ise devamı gelsin” dedi.


Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Dr. Gamze Ketrez ise, “Bilendiği üzere günümüzde artık dijital teknolojilerin gelişmesiyle birlikte yaşamın çok kolaylaştı. Onların gelişimiyle bizim hareketimiz azaldı. Ayni zamanda sağlıksız besleneninde etkisiyle maalesef kronik hastalarında önü alınmıyor. Tansiyon, şeker, kalp rahatsızlıkları ya da kanser hastalıkları gibi ailesinden bu hastalıklardan olmayan kimse yoktur eminin. Ama bu hastalıklar önlenebilir hastalıklar. O yüzden bunun önüne geçebilmemiz içinde sağlıklı beslenmek, fiziksel aktivitenin artırılması, hareketli bir yaşama sahip olmak. Hayatımızda mutlaka en azında 30 dakika fiziksel aktivite yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Yürüyüş sonrasında, etkinlik alanında esnek çalışmalar gerçekleştirildi. Katılımcılar, profesyonel eğitmenler eşliğinde yapılan bu esneme hareketleriyle fiziksel aktivitelerini tamamladı.


Etkinliğin sonunda, Muş Genç Birikim Derneği tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu. Dernek üyeleri, yürüyüşe katılanlara sağlıklı atıştırmalıklar ve içecekler sunarak etkinliğe destek verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER