Gündem

Kadın girişimci evde geliştirdiği formülle yaptığı ürünleri yurtdışına ihraç ediyor

özel sektörde çalışırken işten kalan zamanda evinde formüller üretip bitkisel kozmetik ürünler yapan buket erten, aldığı destekle 2021 yılında kendi firmasını kurdu. Geliştirdiği formülle katıldığı yarışmada 2. 'lik ödülü kazanan erten, kendi markasıyla amerika, hollanda, danimarka ve sudan’a ihracat yapmaya başladı.

Kadın girişimci evde geliştirdiği formülle yaptığı ürünleri yurtdışına ihraç ediyor
25-05-2024 11:38

Özel sektörde çalışırken işten kalan zamanda evinde formüller üretip bitkisel kozmetik ürünler yapan Buket Erten, aldığı destekle 2021 yılında kendi firmasını kurdu. Geliştirdiği formülle katıldığı yarışmada 2.’lik ödülü kazanan Erten, kendi markasıyla Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihracat yapmaya başladı. Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan Buket Kimya Kozmetik firmasının kurucusu 44 yaşındaki Buket Erten, 20 yıl boyunca özel sektörde laboratuvarlarda çalıştı. Kimya alanında kendini geliştirdikten sonra katıldığı bir eğitim programı sayesinde işten kalan zamanlarında evinde aromatik yağlar ve sabit yağlar kullanarak bir formül geliştirmeye başladı. Yaptığı bu formülle cilt üzerindeki kızarıklıklar ve kaşıntılar için cilt bakım ürünleri geliştirdi. Ailesinin desteğiyle 2021 yılında Kadın Girişimci Platformundan yararlanarak makine ve ekipman desteği alan Erten, kendi firmasını kurdu. Firma bünyesindeki laboratuvarında ürünlerini geliştirerek “Luce & Mazzo” markası adı altında ürünlerini satmaya başladı. 2022 yılında doğal ve aromatik yağlar kullanarak 72 saat nemlendirici özelliğine sahip, ciltte ince çizgi oluşumunu önleyen krem ve serum üreterek, yarışmaya katıldı. Yarışma sonrasında ikincilik ödülü kazanan Erten, yurtiçi satışından sonra ihracat yapmaya başarını gösterdi. Formülasyon geliştirilirken kendi bünyelerinde kutu etiket tasarımları, markanın yola çıkarken yapılması gereken ön hazırlık gibi aşamalarını yaptıklarını söyleyen Erten, “Kendi markamızla satış yapmanın dışında, farklı markalara fason üretimler de gerçekleştiriyoruz. Markaların ürünlerini özenle hazırlayıp, paketlenmiş bir şekilde onlara sunuyoruz” dedi. “Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihraç ediyoruz”


Sadece kadınlardan oluşan 5 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını dile getiren Erten, “Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihraç ediyoruz. Özellikle Amerika’ya gönderdiğimiz ürünler cilt bakım ürünleri. Orada daha çok Anti-Aging özellikte kremler, nemlendirici ürünler talep ediliyor. Aynı zamanda atopik cilt sorunu Amerika’da çok fazla rastladığımız bir problem. Bu yüzden de yoğun nemlendirici olan ürünümüz daha çok tercih ediliyor. Hollanda’da genel anlamda hem nemlendirici hem de serum talebi ağırlıkta. Serum olarak cilt bakım ürünlerini tercih ediyorlar. Danimarka’ya ise bölgedeki su kalitesi kötü olduğu için daha çok saç bakım ürünleri şampuan, saç kremi, saç bakım yağları gibi ürünleri gönderiyoruz” diye konuştu. “Kadınlara tavsiyem, Anti-Aging özelliğe sahip ürünleri kullansınlar”


Kendi markası bünyesinde tamamen sağlıklı bitkisel ürünlerden oluşan kozmetik grubu üretimi yapan 44 yaşındaki Kimyager Buket Erten, cilt bakımı hakkında da açıklamalarda bulundu. Özellikle limonun cilt üzerinde botoks etkisi gösterdiğini söyleyen Erten, “Cildin bakımı çok önemli. Kadınlara tavsiyem Anti-Aging özelliğe sahip ürünler kullanılmalı. Gündüz evden çıkmadan ve gece yatmadan önce cilt mutlaka temizlenmeli. İçeriklerini kontrol ederek, doğal içerikli ürünler tercih edilmeli” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER