Gündem

Göçerler Faraşin Yaylası’na ulaştı

şırnak yaylalarında konaklamak için 30 gün önce yola çıkan göçerler yaylalara ulaştı. Yeşile bürünen dağlarda otlatılan binlerce hayvan, 5 ay faraşin yaylası'nda kalacak.

Göçerler Faraşin Yaylası’na ulaştı
23-05-2024 09:46

Şırnak yaylalarında konaklamak için 30 gün önce yola çıkan göçerler yaylalara ulaştı. Yeşile bürünen dağlarda otlatılan binlerce hayvan, 5 ay Faraşin Yaylası’nda kalacak.


Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin Yaylası’na göçerler bu yıl erken geldi. Bir ay önce farklı kentlerden sürüleri ile birlikte Faraşin Yaylası’na gelmek üzere yola çıkan göçerlerden ilki yaylaya ulaştı. 2650 rakımlı yaylanın Toptepe köyüne gelen göçerler, 5 ay boyunca yaylada kalmayı planlıyor. Yaylaya Mardin, Siirt, Batman ve Gaziantep illerinden göçerler geliyor. Huzur ve güvenin sağlandığı bölgede artık silah sesleri yerini kuzu seslerine bıraktı.


Toptepe köyünün muhtarı Haluk Işık, baharın gelişiyle artık yaylaya çıktıklarını söyledi. Işık, "Burası baharın gelişiyle beraber çok güzel oldu. Biz, her yıl ilkbahar aylarında buraya geliyoruz. Aylarca kalıp tekrar merkeze iniyoruz. Artık göçerler geliyor. Bu sene güzel görünüyor, yağmurlar güzel yağdı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER