Eğitim

GençBizzTech’te finalistler belli oldu

?lkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan genç başarı eğitim vakfı’nın türkiye iş bankası iş birliği ile hayata geçirdiği gençbizztech programında finale kalan 5 girişim açıklandı. Deprem ve özel eğitim alan öğrencilere yönelik girişimlerin ön plana çıktığı programın finali 8-9 haziran tarihinde gerçekleşecek.

GençBizzTech’te finalistler belli oldu
21-05-2024 11:43

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın Türkiye İş Bankası iş birliği ile hayata geçirdiği GençBizzTech programında finale kalan 5 girişim açıklandı. Deprem ve özel eğitim alan öğrencilere yönelik girişimlerin ön plana çıktığı programın finali 8-9 Haziran tarihinde gerçekleşecek.


Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın (GBEV), fen liselerinde eğitim gören öğrencilerin teknoloji ve bilim odaklı girişimler geliştirmelerine imkan tanımak; üreticiliklerini ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği GençBizzTech Projesi’nde finalistler belli oldu.


Türkiye genelinde eğitim gören 49 fen lisesinden 352 takımın girişimleriyle gerçekleşen programda 5 finalist finalde yarışmaya hak kazandı. Adıyaman’dan Atechna; Antalya’dan Çizgi Tasarım; Balıkesir’den Edutech ve Simuzel ve Tokat’tan Genç Beyin’ler takımlarının seçilen girişim fikirleri 8-9 Haziran tarihinde fikirlerini sunacak.


Finalist projeler şöyle açıklandı:


EduTech- Balıkesir / Şehit Turgut Solak Fen Lisesi


Proje, özel eğitim öğrencilerinin derslerde daha etkili öğrenmelerini sağlamak için geliştirildi.


Çizgi Tasarım- Antalya / Göynük Fen Lisesi


Raspberry Pi ve Python tabanlı yazılım, YOLO görüntü işleme teknolojisi kullanarak görüntüleri metne ve metinleri sese dönüştürüyor.


Genç Beyinler- Tokat / Yılmaz Kayalar Fen Lisesi


Proje, tatil planlama sürecini dönüştüren yenilikçi bir platform olarak tasarlandı.


Atechna - Adıyaman/ Adıyaman Fen Lisesi


Özel eğitime ihtiyacı olan çocukların öğrenme süreçlerine destek olmak amacıyla geliştirilen mobil uygulama, yapay zekâ ile güçlendirilmiş özelleştirilmiş eğitim materyalleri sunuyor.


Simuzel - Balıkesir / Şehit Turgut Solak Fen Lisesi


Proje, uygun maliyetle herkesin 15 dakikada katılabileceği etkili deprem eğitimleri sunmayı amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER