Yerel Haberler

Bursalı doktora onur ödülü

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Doç. Dr. Kağan Huysal, Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından  Prof. Dr. Kaya Emerk Kalite Ödülü’ne layık görüldü.

Bursalı doktora onur ödülü
03-11-2017 14:24

Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından ilk defa 2016 yılında verilmeye başlanan Prof. Dr. Kaya Emerk Kalite Ödülü’nün bu yıl ki sahibi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Doç.Dr. Kağan Huysal oldu. 

Doç. Dr.  Huysal, ödülünü Ekim ayı başında  Antalya’da düzenlenen Uluslararası Katılımlı Kongre & Lab Expo 2017 kongresinde Biyokimya alanında yaptığı çalışma ile aldı.

KBUD'un Türkiye’deki uzmanlık derneklerinin en büyüklerinden birisi olduğunu ifade eden Huysal;  Klinik Laboratuvar ve Kalite ile ilgili olarak yaptığı çalışmalarla ülkemizin seçkin bilim insanları arasında yer Prof. Dr. Kaya Emerk hocamız adına verilen bu onur ödülü yaptığımız bilimsel çalışma ile almaktan mutlu oldum. Günümüzde laboratuvarlarda aynı test için birçok farklı marka cihaz kullanılıyor. Bu nedenle de farklı laboratuvarlar tarafından rapor edilen sonuçların karşılaştırılmasında sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunların önüne geçmek için çalıştığımız cihazların performansını ölçen yeni kalite ölçüm metotlarına ihtiyaç duyuyoruz.  Sigma metrics modeli ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada laboratuvarımızda diabet tanı ve tedavisinde kullandığımız Hemoglobin A1c analizörünün Sigma metric değerini hesaplayarak Avrupa’da benzer cihazlarla yapılan çalışmaların sonuçlarıyla karşılaştırdık”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER