Bursa

Bursa Planlama Ajansı 17 ilçe belediyesiyle kurularak kent anayasası oluşturuluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin anayasasını oluşturmak için 17 ilçe belediyesiyle ortak kararlar alınacağını belirtti.

Bursa Planlama Ajansı 17 ilçe belediyesiyle kurularak kent anayasası oluşturuluyor
18-05-2024 12:08
18-05-2024 12:18
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin önümüzdeki 100 yıla ışık tutatacak planlamalarını açıkladı. 
Mustafa Bozbey açıklamasında;
Bursa için 2050, 2075 ve 2100 yıllarına kadar uzanacak 1/100.000’lik planlama çalışmasını temellerini attıklarını da açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu çalışmanın Bursa’nın 17 ilçesini de ilgilendirdiğini söyledi.
Bozbey ilk olarak plan ortağı olacak olan ilçe belediye başkanlarını tek tek ziyaret edeceğini ve oluşacak ortak akılla çalışmalara yön verileceğini vurgulayarak, “Bursa Planlama Ajansı’nı kuruyoruz. 17 ilçe belediye başkanımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını, üniversitelerimizi, muhtarlarımızı, sanayici ve iş insanlarımızı, akademik odaları, bürokratlarımızı, siyasetçilerimizi bir araya getireceğiz. Bursa’nın “Anayasası” haline gelecek olan ve önümüzdeki 100 yıla ışık tutmasını hedeflediğimiz planlama çalışması ortak akılla oluşacak. En fazla bir yıl içinde bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Bu arada stratejik planlama çalışmalarımızı da 6 ay içinde bitirmiş olacağız. Ulaşımdan yapılaşmaya, sanayiden turizme kadar Bursa planlı bir gelişim sürecine girecek” ifadelerini kullandı. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER