Bursa

”Bursa mutabakatı şart"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Turizm Konseyi Başkanı, Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Oda’nın Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşan yerel seçimler öncesi Bursa Turizmi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

”Bursa mutabakatı şart"
29-02-2024 11:13
29-02-2024 11:15

“Bir şehri turizme göre planlamak, aynı zamanda mevcut yaşayan halk için yaşanabilir bir şehir planlamaktır” diye söze başlayan Eker, “ Bursa halkının, iş dünyasının, STK’larının, işçi ve memur temsilcilerinin hep birlikte bir geleceğin Bursası için, ‘Bursa Mutabakatı’ yapmaları gerekiyor. Tarım, turizm ve sanayide gelişen Bursa için mutabık kalıp, gelecek tüm Belediye ve kamu yöneticilerimize istediğimiz budur, buna göre hizmet istiyoruz demeliyiz” şeklinde konuştu.

Hasan Eker, BTSO Meclis Toplantısındaki konuşmasında Bursa ile ilgili isteklerini şu şekilde sıraladı.

“Nilüfer çayı, Botanik Park bölümü veya başka bir kısmı, Eskişehir Porsuk çayı gibi tarihi gezi tekneleri ile turizme kazandırılabilir. Cumhuriyet Caddesi, İstiklal Caddesi gibi, saat 24.00’e kadar aktif bir cadde haline gelmeli. Uludağ’a termal su getirilerek, oteller kaplıca oteli haline gelmeli, Uludağ ayrıca İsviçre Alpleri örnek alınarak, trecking yolları ile planlanmalı. Gelecekte tren yapımı çok daha kolay olacak ama yer sorunu artacak, bu nedenle 1/100.000’lik planlara mutlaka Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanına tren yolu hattı konmalı. Bizim İstanbul havalimanlarına her zaman ihtiyacımız olacak. Yenişehir Havalimanından, sadece Bursa’ya değil, İznik, Gemlik, Orhangazi, İnegöl, Bilecik’e de kara toplu ulaşım ağı planlanmalı. Eskişehir Odunpazarı Evleri gibi, yiyecek içecek, butik otel, hediyelik eşyacılar, turist alış veriş üniteleri gibi, Cumalıkızık Evleri konseptli turizm bölgesi planlanmalı. Büyük bir Bursa Kent Müzesi yapılmalı. Kültürpark çevresinde, şehre yürüme mesafesinde bir yere altı otopark, giriş Bursa arkeolojisi, 1. kat Osmanlı dönemi Bursa, 3. kat Cumhuriyet Dönemi Bursa, 4. kat yiyecek ve alış veriş üniteleri. Küçük müzeler buraya taşınmalı. Bursa ilçeleri Turizm Kalkınma Planı yapılmalı. Turizmcilerin ve yerel dinamiklerin mutabık kaldığı, kalıcı bir Turizm Master Planı yapılmalı. Bu planda golf alanı, Disneyland benzeri tematik park, cruise limanı, yat limanı, tekne indirme alanı gibi alanlar 1/100.000 ölçekli planlara girmeli. Bursa’ya yeni bir büyük bir fuar alanı ve kongre merkezi otoban yakınında bir alana planlanmalı.”

Sözlerine “Bursalılar olarak kamu yöneticilerimizden, rica dönemini bitirmeliyiz, isteme dönemine geçmeliyiz” diyerek devam eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Turizm Konseyi Başkanı, Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker konuşmasını şöyle tamamladı:

“Rica ile olmuyor maalesef, vatandaşlığın ve devletin temeli budur. Öncelik, toplum genel yararı gözetilerek, vatandaş isteğidir. Yeni gelen yöneticiler, ‘Bursalılar olarak, Bursa’ya sahip çıkmamışsınız, mahvetmişsiniz’ diyorlar. Kimse eski yöneticileri suçlamıyor.  Bursa halkının, iş dünyasının, STK’larının, işçi ve memur temsilcilerinin hep birlikte bir geleceğin Bursası için, Bursa Mutabakatı yapmaları gerekiyor. Tarım, turizm ve sanayide gelişen Bursa için mutabık kalıp, gelecek tüm belediye ve kamu yöneticilerimize istediğimiz budur, buna göre hizmet istiyoruz demeliyiz. Her gelen yönetici kendi kişisel ideallerine, vizyonuna göre hareket etmemeli.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER