Gündem

Bulanık’ta hacı adaylarına seminer verildi

Muş’un bulanık ilçe müftüsü abdurahman gündüz tarafından kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına seminer verildi.

Bulanık’ta hacı adaylarına seminer verildi
21-05-2024 11:24

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık İlçe Müftüsü Abdurahman Gündüz tarafından kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına seminer verildi.


Zafer Mahallesi’ndeki Seyid Ahmed Camisi’nde gerçekleştirilen seminerde, Bulanık İlçe Müftüsü ve Kafile Başkanı Gündüz ile il müftülüğünden görevlendirilen din görevlileri tarafından hacı adaylarına hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenler, haccın mahiyeti, maddi ve manevi hazırlık boyutu anlatıldı.


Hac yolculuğunun diğer yolculuklardan farklı olduğunu belirten Gündüz, bütün ibadetlerde olduğu gibi hac ibadetinde de asıl gayenin Allah rızasına ulaşmak, sabır ve sebat ederek Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak olduğuna vurgu yaptı. Gündüz, “Hazreti Peygamberimiz (S.A.S.) ‘Kim Allah için hacceder de (Allah’ın Rızasına Uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, annesinden doğduğu günkü gibi (Günahlardan Arınmış Olarak Hacdan) döner’ diye buyurmuştur. Rabbim bizleri bu müjdeye nail olanlardan eylesin” dedi.


Yapılan bilgilendirmenin ardında sağlık görevlileri tarafından hacı adaylarına aşıları yapılarak bilgiler verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER