Ekonomi

Beylikova Besi Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti toplantısı gerçekleştirdi

Eskişehir valiliği ev sahipliğinde, eskişehir valisi hüseyin aksoy başkanlığında, beylikova besi organize sanayi müteşebbis heyeti toplantısı gerçekleştirildi.

Beylikova Besi Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti toplantısı gerçekleştirdi
21-05-2024 12:00

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Beylikova Besi Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, Müteşebbis heyeti yeni üyeleri, Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak ve Belediye Meclis Üyeleri de katılım sağladı. Toplantıda, Besi OSB’nin mevcut durumu, gelişmesi ve projelendirme çalışmaları görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, Besi OSB’nin faaliyete geçmesiyle Beylikova’nın canlanacağını belirtti. Karabacak, Besi OSB’ye çiftlik kurmak isteyen müteşebbisler için Tarım Bakanlığı’nın yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Fonu ve Avrupa Birliği’nin yüzde 70 hibeli IPARD yatırım fonunun mevcut olduğunu açıkladı. Bunun dışında, Besi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların yüzde 80 hibe ve uzun dönem taksitlendirme satılacağını vurguladı.


Yatırımcılar için Ziraat Bankası’nın faizden yüzde 15 indirimli yatırım kredisi imkânı sunduğunu belirten Karabacak, Besi OSB yatırımcılarına yurt dışından hayvan ithal etme yetkisinin de verileceğini ifade etti. OSB içinde mezbaha, et entegre tesisi ve yem fabrikası için ayrılmış sanayi arsalarının da mevcut olduğunu ve sanayi yatırımları için de aynı fonların geçerli olduğunu belirtti. Bu fonlarla birlikte Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin çok cazip bir hale geldiğini söyleyen Karabacak, tüm yatırımcıları ilçelerine beklediklerini ifade etti.


Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak bu toplantının, bölgenin ekonomik gelişimi için önemli bir adım olduğunu vurguladı yatırımcıları Beylikova’ya davet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER