Yaşam

Bağlar’da refüjlere kadife çiçekleri dikildi

Diyarbakır büyükşehir belediyesi, bağlar ilçesindeki refüjleri düzenleyerek kendi fidanlığında ürettiği 9 bin 720 kadife çiçeği dikmeye başladı.

Bağlar’da refüjlere kadife çiçekleri dikildi
18-05-2024 10:56

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesindeki refüjleri düzenleyerek kendi fidanlığında ürettiği 9 bin 720 kadife çiçeği dikmeye başladı.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının, Yenişehir ilçesindeki Fidanlık Şefliğinde kendi imkânlarıyla ürettiği yazlık mevsimlik çiçekler kentin refüjlerini süslüyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Dicle Bulvarı’nın refüjlerine yazlık mevsimlik çiçek dikti.


Ekipler, yazlık mevsimlik çiçek dikiminden önce alanı yabani otlardan arındırdı, fazla kalan toprağı aldı ve çapa işlemi yaparak Dicle Bulvarı refüjlerini bitki dikimine uygun hale getirdi.


9 bin 720 adet kadife çiçeğinin Dicle Bulvarı refüjlerinde daha estetik görünmesini sağlamak için alana ayrıca çalı grubuna ait top mazı, gül ve gold taflan bitkilerini de dikti.


Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Fidanlık Şefliğinde ürettiği çalı ve yazlık mevsimlik çiçekleri Sur, Kayapınar, Bağlar ile Yenişehir ilçelerinin refüjlerinde değerlendirmeye devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER