Eğitim

ASÜ’de “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” sempozyumu

Türkiye üniversitelerarası spor federasyonu, aksaray üniversitesi (asü) fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü iş birliğinde “türkiye yüzyılında üniversite gençliği” isimli bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda öğrencilere stres yönetimi ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verildi.

ASÜ’de “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” sempozyumu
21-05-2024 15:12

Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü iş birliğinde “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” isimli bir sempozyum düzenledi. Sempozyumda öğrencilere stres yönetimi ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verildi.


ASÜ Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye’nin yarınlarının daha güçlü olabilmesinin yolunun, gençlerin hem zihinsel hem de bedensel manada yetkin bireyler olmalarından geçtiğini söyledi. Gençlerin Türkiye Yüzyılına hazır olmaları gerektiğini kaydeden Rektör Arıbaş, “Bu yüzyıla hazır olabilmek için her şeyden önce sağlıklı olmak gerekiyor. Sağlığın temeli de iyi beslenme ve egzersiz. Bunun yanı sıra gençlerimizin özgüven sahibi olmaları ve kendilerini iyi yetiştirmeleri de çok önemli” dedi.


ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seher Karaman da etkinliğin açılışında kısa bir selamlama konuşması yaptı. Öğrencilerin zaman zaman mesleki kaygılar yaşadığını ve strese girebildiklerini söyleyen Karaman, sempozyumu bu hususlara dair çözüm yolları üretmeye yardımcı olabilmek için düzenlediklerini belirtti.


Açılış konuşmalarının ardından Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, “Stresle Baş Etme” konulu bir sunum yaptı. Türkiye Yüzyılında üniversite gençliğinin sağlıklı beslenme, zararlı alışkanlıklardan uzak durma, hareket etme, egzersiz yapma, stresle baş etmeyi bilme gibi konulara hâkim olmaları gerektiğinden söz eden Sunguroğlu “Stresin belirtileri kişiye göre farklılaşıyor. Zihni toplayamama, düşüncelerin tekrarlanması, yanlış anlamalar, muhakeme güçlüğü. Bunlar birer stres belirtisidir” diye konuştu. Etkinlikte, Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sevan Çetin Özbek “Sağlıklı Beslenme,” Öğretim Görevlisi Deniz Barç “Özgüven” ve Araştırma Görevlisi Cemre Yaren “Egzersizin Önemi” başlıklı konuşmalar yaptı. Program belge takdimi ile tamamlandı.


Sempozyumun ardından Yüksek İhtisas Üniversitesi heyeti ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti ve ikili iş birlikleri üzerine istişarelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER