Yaşam

Aras EDAŞ Müzesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk ve tek elektrik müzesi olan özel aras edaş müzesi, 18-24 mayıs müzeler haftası’nda öğrencileri ağırlıyor.

Aras EDAŞ Müzesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi
20-05-2024 13:08

Türkiye’nin ilk ve tek elektrik müzesi olan Özel Aras EDAŞ Müzesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda öğrencileri ağırlıyor.


Sorumluluk bölgesinde yaptığı faaliyetler ve yenilikçi misyonu ile sektöre değer katmaya devam eden Aras Elektrik, Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında bir ilke imza atarak özel müze statüsü kapsamında ilk elektrik müzesini kurmuştu. Elektrik tarihine ışık tutan 1930’lara ait sayaçlardan kablo test araçlarına, trafolardan, ölçü aletlerine kadar çok sayıda eserin yer aldığı müze, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.


Öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezen elektrik bölümü öğrencileri, zamanda yolculuk yaptı. Geçmişin izlerini taşıyan eserlerin yer aldığı müzeye öğrenciler hayran kaldı. Her eseri dikkatlice inceleyen öğrenciler, günümüzdeki elektrik malzemelerinin geçmişteki hallerini görme fırsatı yakaladı. Müzedeki eserleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Akıllı Şebekeler ve Ar-Ge Müdürü Ali Geyikoğlu öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.


Müzedeki eserleri tek tek öğrencilere anlatan Geyikoğlu: “Müzemizde, geçmiş yıllarda kullanılan elektrik malzemeleri bulunuyor. 1930’lardan günümüze gelen eserleri burada görmek mümkün. Farklı ülkelere ait ekollerle üretilen sayaç türlerinden, günümüzde artık çok küçük ve daha işlevsel olan ölçüm aletleri, kesiciler, trafolar yer alıyor. Özellikle elektrik bölümündeki öğrenciler, hiçbir yerde göremeyeceği malzemeleri müzemizde görebiliyor.” dedi.


Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş: “Müzeler Haftası kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Elektrik Bölümü öğrencilerini müzemizde ağırladık. Elektrik tarihine ışık tutan müzemizi, özellikle öğrencilerin ziyaret etmesini çok anlamlı buluyoruz. Hem eğitimlerine katkı sağlayacak bilgiler öğreniyor, hem de sosyal ve kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası’nı kutluyor, müzemize ziyarete bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Müze “Sanal Tur” Olarak Gezilebiliyor


Elektrik ile ilgili birçok eseri barındıran müze, hafta içi 08:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak yerinde gezileceği gibi sanal ortamda da ziyaret edilebilecek.


Müze, ziyaretçilerine https://my.matterport.com/show/?m=nJ4SvrRXtKX adresinden sanal bir tur yaptırarak, adım adım panoramik bir şekilde gezme fırsatı sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER