Teknoloji

Aras EDAŞ İş Birliğinde Enerji ve Bilişim Konferansı

Aras elektrik, atatürk üniversitesi ve türkiye bilişim derneği (tbd) iş birliğinde “enerji ve bilişim konferansı” gerçekleştirildi.

Aras EDAŞ İş Birliğinde Enerji ve Bilişim Konferansı
24-05-2024 11:04

Aras Elektrik, Atatürk Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) iş birliğinde “Enerji ve Bilişim Konferansı” gerçekleştirildi.


Erzurum’da, Aras Elektrik, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Atatürk Üniversitesi iş birliğinde kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılım sağladığı konferansta, enerji sektöründe dijitalleşme ve AR-GE konuları ele alındı. Konferansa akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Baturalp Günay’ın yaptığı "Enerji Sektöründe Dijitalleşme: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı ilk oturumda Dr. Öğr. Üyesi Göktürk Poyrazoğlu, Aras EDAŞ Akıllı Şebekeler ve Ar- Ge Müdürü Ali Geyikoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Çorapsız sunum yaptı.


Moderatörlüğünü Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı’nın yaptığı ikinci oturumda ise T.C Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Kurul Üyesi Mustafa İzgeç, Doç. Dr. İlhan Volkan Öner, ASPİLSAN’dan Ertuğ Bayram Yürük ve Aras EDAŞ Akıllı Şebekeler ve Ar- Ge Müdürü Ali Geyikoğlu sunum yaptı. Konferansın, enerji sektöründeki dijitalleşme, Ar-Ge ve İnovasyon konusunda bölgesel iş birliğini geliştirmek için eşsiz bir platform sunduğunu ve Aras EDAŞ’ın da bunun paydaşı olarak her türlü desteği sağladığını belirten Akıllı Şebekeler ve Ar-Ge Müdürü Ali Geyikoğlu, Ar-Ge projeleri, Şirket bünyesine alınan elektrikli araçlar ve bununla ilgili bölgedeki çalışmalar hakkında sunum yaptı.


“Üniversite - Sektör İş Birliğini Ortak Paydada Buluşturuyoruz”


Sektör-üniversite iş birliği kapsamında organize edilen konferansa katılım sağlayan misafirleri Aras EDAŞ Genel Müdürlük binasında ağırlayan ve bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirten Genel Müdür Fikret Akbaş: “Hizmet bölgemizin her ilinde bulunan üniversitelerle protokollerimiz mevcut. Yaptığımız iş birlikleri sayesinde bölgesel kalkınmayı geliştirecek projelerle üniversitelere model olmayı, inovatif fikirlerle de sektöre katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu etki parametreleriyle de paydaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmayı önemsiyoruz.” diye konuştu.


Programdan önce Aras Elektrik’te ağırlanan T.C Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Kurul Üyesi Mustafa İzgeç, Özel Aras EDAŞ Müzesi’ni de ziyaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER