Gündem

Aksaray’da özel gençlerin askerlik heyecanı

Aksaray'da 45 özel genç ‘temsili askerlik uygulaması’ çerçevesinde askere alındı. Düzenlenen törenle yemin eden askerler tezkere almanın heyecanı yaşadı.

Aksaray’da özel gençlerin askerlik heyecanı
17-05-2024 15:56

Aksaray’da 45 özel genç ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ çerçevesinde askere alındı. Düzenlenen törenle yemin eden askerler tezkere almanın heyecanını yaşadı.


Askerlik görevlerini yerine getiremeyen özel gençler için 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda tören yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve Aksaray Belediyesi tarafından özel eğitim merkezinden alınan özel gençler ilk olarak İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Ellerinde bayraklarla komutanlığa gelen gençler kuaför salonuna alınarak bir bir tıraş edildi. Ardında asker kamuflajı ve botları giydirilen özel gençler daha sonra mehter marşları ile tören alanına içtima için alındı. Burada kayıt yaptıran gençler uygun adımla yemin töreni için masa başlarına geçti. Asker yemini eden gençlere yeminin ardından tezkereleri verildi. Özel gençler, bir günlük de olsa asker olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Bir gün de olsa çocuklarının rüyalarının gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti belirten aileler de evlatlarını asker üniforması içinde görmekten çok mutlu olduklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER