Gündem

Afrika yayın balığı popülasyonunun azaltılması için çalışma başlatıldı

Eskişehir'de doğa koruma ve milli parklar (dkmp) tarafından yürütülen proje çerçevesinde, istilacı balık türlerinden kedi balığı olarak da bilinen afrika yayın balığı (clarias gariepinus) popülasyonunun azaltılması amacıyla gerçekleştirilen projenin arazi çalışmaları başlatıldı.

Afrika yayın balığı popülasyonunun azaltılması için çalışma başlatıldı
21-05-2024 14:36

Eskişehir’de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) tarafından yürütülen proje çerçevesinde, istilacı balık türlerinden kedi balığı olarak da bilinen Afrika yayın balığı (Clarias gariepinus) popülasyonunun azaltılması amacıyla gerçekleştirilen projenin arazi çalışmalarına başlandı.


DKMP Eskişehir Şube Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan ’Balıkdamı Sulak Alanımıza ait Yönetim Planı’ çerçevesinde, 2024 yılı Nisan ayı sonunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayvanat Bahçesi, Doğa Araştırmaları Derneği ve Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından ortak olarak ’Balıkdamı Sulak Alanında Doğa Temelli Çözümlerle Herkes İçin Sürdürülebilir Su Projesi’ başlatıldı. Bu proje çerçevesinde de, Balıkdamı Yönetim Planı süresince istilacı balık türlerinden kedi balığı olarak da bilinen Afrika yayın balığı (Clarias gariepinus) popülasyonunun azaltılması amacıyla gerçekleştirilen projenin arazi çalışmalarına başlandı. DKMP yetkilileri desteklerinden dolayı Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Emiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Su Ürünleri Mühendisi Deniz Avcı ve Doğa Araştırmaları Derneği yetkilisi Biyolog Güler Bozok’a teşekkürlerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER