Yaşam

200 ton tıbbi atık bertaraf edildi

Düzce belediyesi tıbbi atık ve sterilizasyon tesisinde, 4 aylık sürede 200 ton tıbbi atık sterilize edilerek zararsız hale getirildi.

200 ton tıbbi atık bertaraf edildi
14-05-2024 17:17

Düzce Belediyesi Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisinde, 4 aylık sürede 200 ton tıbbi atık sterilize edilerek zararsız hale getirildi.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından 3 yıl önce şehrimize kazandırılan Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi, yönetmelik hükümleri çerçevesinde tıbbi atıkların bertarafını sağlıyor.


Hastane ve sağlık kurumları başta olmak üzere, il genelinde tıbbi atık çıkaran tüm resmi ve özel kuruluşlardan lisanslı araçlarla toplanan atıklar, Çamköy Mahallesi’ndeki şantiye alanı içerisinde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde, çeşitli işlemlerden geçirilerek çevreye ve doğaya zarar vermeden bertaraf ediliyor.


2021 yılından bu yana faaliyet gösteren ve ‘Temiz Şehir Düzce’ hareketinin sürdürülmesi noktasında önemli bir görev ifa eden tesiste, 2024 yılının ilk 4 ayında 200 ton tıbbi atık sterilize edilerek, çevre ve insan sağlığına zararsız hale getirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER