Yaşam

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı

19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı burdur’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı
19-05-2024 16:57

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk büstü önüne çelenk bırakılmasının ardından burada ki tören son buldu.


Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Merkez Spor Salonunda kutlama programı gerçekleştirildi. Programda açılış konuşması yapan Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, “19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" dedi.


Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından gösteriler sergilendi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcuları judo ve jimnastik gösterileri sergilendi.


Kutlama programına, Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER