USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yatırımcıları Bursa'da buluşturdu

BALKANTÜRKSİAD’ın TEB Özel Bankacılık ve BTSO Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde Hazine Müsteşarlığı ile Borsa İstanbul’un da katkılarıyla düzenlenen Melek Yatırım Platformu Semineri’nde, Melek Yatırımcılar ve konuyla ilgilenen girişimciler bir araya geldi.

Yatırımcıları Bursa'da buluşturdu
01-12-2015 18:28
Google News

İş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “Çoğumuzun dedeleri 100 sene önce Anadolu’ya Balkanlardan zorunlu olarak geri geldiğinde burada sermayesiz, topraksız, işe atılmak hayat mücadelesini sürdürmek zorunda kalmışlardı. Ama azimleri, çalışkanlıkları ve mücadele güçleri ve girişimcilikleri ile bugün Bursa’nın önde gelen birçok kuruluşunu bu insanlar kurdu.  Bizler girişimciliği ilk onlardan gördük, kendi yağı ile kavrulmayı, yokluklarda değer yaratmayı onlardan öğrendik. O gün o yokluklar içerisinde üretilen her türlü malı satma imkanı vardı. Bugün ise yüzlerce üretici var ve tüketici için bir farklılık sunmanız gerekiyor”  dedi.

EKONOMİMİZİN KATALİZÖRÜ GİRİŞİMCİLER

Tüm tüketicilerin yoğun bir iletişim içerisinde olduğunu, artık dijital çağın içerisinde bulunduğumuzu ve tüm devletlerin, uluslar değerler yaratma yarışında olduğunu dile getiren Dr. Onur, “Bu yarışın içerisinde bizlerde baştan kilo başına ihracat rakamımızı artırma gayretine girdik ama dijital dünya da bu doğru bir hedef değil. Artık sadece maddi varlıklar değil, sistemler, patentler, markalar gibi elle tutulmayan varlıklar da büyük değer oluşturuyor. Bu değerlerin yaratılmasında en büyük rol girişimcilerimizin. Ekonomimizin katalizörü gerçekten girişimcilerimiz” şeklinde konuştu.

Melek Yatırımcıların henüz yolun başında olan bir oluşum olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Onur, şöyle devam etti: “Melek yatırımcı, yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluşlarının çok erken bir döneminde yatırım yapan özel bir yatırımcı tipi olarak ifade ediliyor. Türkiye Melek Yatırımcılık modelini yeni keşfetti ancak melek yatırımcı sayısının hızla artacağına inanılıyor.  2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasında yer almak, ihracatımızı 500 milyar dolar düzeyine çıkartmak, kişi başı milli geliri 25 bin dolara ve ülkemizin gayri safi milli hasılasını 2 trilyon dolara yükseltmek gibi hedeflerimiz bulunuyor. Bu hedeflere ulaşmak için üretmeye ve satmaya, üretip satabilmek için yeni iş fikirlerine çok fazla ihtiyacımız var. Bütün bunlar için de yatırımcı ve “girişimcinin melekleri” olarak da tanımlanan Melek Yatırımcı’ya ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor.”

YEŞİL: GELECEK GENÇLERDEDİR

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil de, Bursa’nın tarihten bugüne birliğin kardeşliğin ve barışın şehri olmasının yanı sıra girişimci bir şehir de olduğunu belirterek, “Girişimcilik Bursa’nın genetik kodlarında mevcuttur. KOSGEB’den aldığımız bilgiye göre Bursa, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde. Ekonomideki yeni ve başarılı bir model olan Melek Yatırım Platformu’nun Bursa ve Türkiye genelindeki başarılı genç girişimcilerimiz ile Melek Yatırımcılarımızın bir araya önemli bir buluşma olarak görüyoruz. Bu buluşmalarla girişimci şehri Bursa’dan daha fazla girişimci ve başarılı gençler çıkacağına yönelik inancımız tamdır. Melek Yatırımcılık konusunda ülkemizde çok ciddi teşvik ve destekler vardır. Bu konuda başta gençlerimiz iş dünyamız olmak üzere toplumumuzun daha fazla bilinçlendirilmesi gerekir. Türkiye olarak ekonomideki geleceğimiz daha fazla markalaşmak, daha fazla yeni pazarlar, yeni sektörler, yeni teknolojiler edinmek, daha fazla insana yatırım, fikir ve sermayeye destek olmaktan geçiyor. Gençlere, genç girişimcilere daha fazla destek olmalıyız. Gelecek gençlerdedir” şeklinde konuştu.

ALKAN: MELEK YATIRIMCILIĞA İLGİ YÜKSEK

Açılış konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan TEB Özel Bankacılık Satış ve Pazarlama Direktörü Aylin Alkan da Melek Yatırımcılar Platformu hakkında bilgi verdi. ABD’de 25 milyar dolarlık Avrupa’da da 7,5-8 milyar Euroluk bir pazar olduğunu söyleyen Alkan, “Bizde de yavaş yavaş gelişiyor. Şu an Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilmiş 350 tane Melek Yatırımcı var sistemde. Yaklaşık 6 milyon TL’lik de bir yatırım hacmi var. Melek Yatırımcılığa çok büyük bir ilgi var. Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak biz de elimizden geleni yapıp sistemi geliştirmek istiyoruz. Fikri olanların elinden tutup halka arzdan şirket evliliğine kadar olan süreçte yanında olmayı planlıyoruz. Çeşitli kaynaklardan girişimciler TEB’e geliyor. Bu girişimcilere çeşitli eğitimler veriyoruz. Onları kuluçka merkezlerine ya da hızlandırma programlarına tabi tutuyoruz. Ne zaman ki yatırım almaya hazır hale geliyorlar. Onları yatırımcıların karşısına çıkartıyoruz.  Böylece yatırımcılarla tanışıp hem network hem işbirliği imkanı hem de müşteri bazımızı açmış oluyoruz. Ve o şirketin gelişmesi anlamında elimizden gelen desteği sağlamış oluyoruz. Türkiye’de çok geniş bir pazar var. Fikri olanları TEB’e bekliyoruz ve Melek Yatırımcılar hakkında bilgi sahibi olmaları için bizleri takip etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜNSAL: MELEK YATIRIMCILAR, İYİLİĞİ, EĞLENMEYİ VE PARA KAZANMAYI DÜŞÜNEN KİŞİLERDİR

Dünya Bankası Kıdemli Danışmanı ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu Danışmanı Oltaç Ünsal da “Melek Yatırım ve Stratejileri hakkında açıklamalarda bulunurken, “Melek Yatırımcıların finansal rahatlıkları olan, yatırımlarda aktif rol alan, kendi paralarını değerlendiren, biraz iyilik yapmayı, biraz eğlenmeyi, biraz da para kazanmayı düşünen kişilerdir” dedi.  Ünsal, Melek Yatırımcıların borç vermeyip azınlık hissesi alan ve sabırlı sermaye vasfı ile hızlı geri dönüş beklemeyen kişiler olduğunu söyledi.

Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kombiyo Genel Müdürlüğü Uzmanı Cumhur Kolaçık ise, Melek Yatırım sisteminde bireysel katılım lisansı ve devlet desteklemeleri hakkında açıklamalarda bulunurken, Borsa İstanbul adına konuşma yapan Yusuf Muğaloğlu, halka açılmadan önce finansman, likidite ve yeni yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için şirketler, şirket ortakları yatırımcıları buluşturan bir pazar olan Özel Pazar ve Özel Pazar’ın işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Toplantının sonunda bilgi paylaşımında bulunan katılımcılara konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53