USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini TBMM'ye sevk kararı Avrupa'da geniş yankı bu

Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü TBMM'ye sevk edeceği açıklamasını Avrupalı liderler olumlu karşılarken, Avrupa basını da bu konuya geniş yer ayırdı.

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini TBMM'ye sevk kararı Avrupa'da geniş yankı bu
11-07-2023 13:44
Google News
Roma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü TBMM'ye iletme taahhüdü, Avrupa'da yankı bulmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson'la bir araya geldiNATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye ile İsveç arasında ikili güvenlik mekanizması kurulacakTürkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde İsveç'in Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildiÜst düzey Türk yetkili: Türkiye, yaptırımların kaldırılması, vize serbestisi ve AB sürecine ilişkin tam destek aldıABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili adımını memnuniyetle karşıladı

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, karardan duyduğu memnuniyeti Twitter hesabından, "İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin atılım Vilnius'ta sağlandı. İttifak'ın İsveç'i yakında tam üye olarak karşılayacağını umuyorum. Bu, Baltık Denizi bölgesi ve tüm İttifak'ı önemli ölçüde güçlendirecektir. Birlikteyiz ve güçlüyüz." ifadeleriyle aktardı.