USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rizespor 1-3 Galatasaray

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Sarı-Kırmızılılar final için büyük avantaj yakaladı. Rizespor'da Makiadi, Galatasaray'da da Hakan Balta kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Rizespor 1-3 Galatasaray
21-04-2016 10:45
Google News
Süper Lig'de 29 hafta sonunda topladığı 31 puanla 14'üncü sırada yer alan Rizespor ile 41 puanla 8'inci sırada bulunan Galatasaray, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. UEFA'nın mâli kriterlerini sağlayamadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarına katılmaktan 1 yıl men edilen Galatasaray, ligdeki kötü durumu nedeniyle Türkiye Kupası'na odaklı. Sarı-Kırmızılılar, kupayı müzesine götürerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek ve cezasını gelecek sezon çekmek istiyor.
Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Jan Olde Riekerink, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "Ben ve oyuncularım Rizespor maçının önemini biliyoruz. Buradan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise tribünlerin maça yeteri kadar ilgi göstermemesinden yakınarak "Rizespor açısından tarihi bir gün. Taraftarların ilgisi ise şu an için beklediğimiz düzeyde değil. Her şeyimizi ortaya koyacağız. Galatasaray büyük bir takım. Bunu göz önünde bulundurup maç sonu ne olacağına bakacağız" dedi.
İlk tehlike Rize'den
Maçın başladığı saat 18.45'te, Rize'de hava sıcaklığı 26 dereceydi. Hakem Ali Palabıyık'ın ilk düdüğüyle birlikte başlayan Galatasaray atağı konuk takımın istediği gibi sonuçlanmadı. Topu kapan Rizespor, ani atak şansı yakaladı. Rakibini 5'e 1 yakalan ev sahibi ekipte Orhan Ovacıklı, ceza sahasına kadar taşıdığı topu çok kötü bir vuruşla kaleci Fernando Muslera'ya bıraktı. Orhan, pas vermeyi tercih etse, boş kaleyle karşı karşıya kalacak iki takım arkadaşı vardı.
9'uncu dakikada Rizespor bir etkili atak daha geliştirdi. Sol kanatta ceza sahasının dışında topla buluşan Ahmet İlhan, ortasını yaptı. Savunmanın arkasında kendini unutturan Chevalier, vurmakta geç kalınca Sarı-Kırmızılı savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı. Orhan'ın kullandığı köşe vuruşunda Oboabona kafayı vurdu, top dışarı gitti.
Mücadelenin 12'nci dakikasında Emre Çolak, orta sahadan Rizespor savunmasının arkasına harika bir yüksek pas gönderdi. Topla buluşan Lukas Podolski, ceza yayı üzerinden vuruşunu yaptı, top az farkla auta gitti.
Bir dakika sonra savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Carole, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak o da topu dışarı yolladı.
Yasin-Emre işbirliği
 
Karşılaşmanın 15'inci dakikasında Carole'ün pasında topla buluşan Yasin Öztekin, Rizesporlu oyuncuların bakışları arasında topu Emre Çolak'a gönderdi. Topla bir anda hızlanan Emre, sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Itandje' ın müdahalesi yetmedi ve top ağlara gitti: 0-1.
Golün ardından daha atak oynayan taraf Rizespor'du. Beraberlik golünü arayan Karadeniz temsilcisi 23'incü dakikada Ahmet İlhan'la pozisyon yakaladı. Sylvestre'nin güzel pasında ceza sahası içinde topu alan Ahmet'in vuruşu Muslera'yı zorlamadı.
Sneijder 500'üncü maçını tamamlayamadı
 
Galatasaray'ın kaptanı olarak sahaya çıkan Wesley Sneijder, profesyonel kariyerindeki 500'üncü maçını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Hollandalı yıldız, sağ arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle 23'te yerini Olcan Adın'a bıraktı. Kaptanlık pazubandı Hakan Balta'ya geçti.
Sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olmaya çalışan Rizespor, 37'nci dakikada yine bu kanattan Dhurgham Ismail ile tehlike yarattı. Genç futbolcu ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem 'devam' kararı verdi.
İlk devrenin sonlarına doğru tempo iyice düştü. 39'uncu dakikada ceza sanası dışından Bilal Kısa şansını denedi, top farklı şekilde dışarı gitti.
43'te gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin pasında topu alan Yasin, ceza sahası içinde topu aşırtma bir pasla Sabri'ye doğru gönderdi. Tecrübeli futbolcu, kafayı vurmayı başardı ama etkili olmadı.
İlk yarı 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı.
Rizespor, ikinci yarıya etkili başladı. İsmail'in yaptığı ortayı Galatasaray savunması kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda Sylvestre kafayı vurdu ama top dışarı gitti.
Rizespor 10 kişi
 
51'inci dakikada gelişen Galatasaray atağında Yasin'e müdahalede bulunan Makiadi, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
Maciadi'nin oyundan atılmasıyla Galatasaray, ceza sahasının hemen dışında serbest vuruş kazandı. Sabri'nin vuruşunda top Rizespor savunmasına çarparak taca gitti.
53'üncü dakikada Emre Çolak'ın ortasında Hakan Balta, kale sahası önünde kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
Rizespor, 55'inci dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Deniz Kadah, Hakan'dan sıyrıldı ve ceza sahasına girer girmez pasını verdi. Ahmet İlhan Özek, kale sahasının hemen önünde müsait durumda vurdu, Muslera kurtardı.
58'inci dakikada Ahmet İlhan savunmanın arkasına sarktı ve topla buluştu. Ancak yardımcı hakem Fevzi Demirhan ofsayt bayrağını kaldırdı. Bayrağı görmeyen Ahmet, topa hamle yapmayan Muslera'nın bakışları eşliğinde topu ağlara gönderse de skoru değiştiremedi.
Fark 2'ye çıktı
Galatasaray, 61'inci dakikada 2-0'ı yakaladı. Atağa çıkmak isteyen Rizespor savunması, çok kritik bir bölgede topu Lukas Podolski'ye kaptırdı. Alman futbolcunun şık pasında topu alan Yasin, topu ağlara gönderdi.
Şartlar eşitlendi!
 
10 kişi kaldıktan sonra daha fazla risk almaya başlayan Rizespor, ikinci gole rağmen oyun anlayışından vazgeçmedi. 65'inci dakikada Deniz Kadah, kendisine atılan uzun pasta kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ama savunmadaki son adam olan Hakan Balta, yaptığı faullü müdahaleyle buna engel oldu. Hakem Ali Palabıyık, Hakan'a doğrudan kırmızı kart gösterdi.
Tarık gole yaklaştı
 
72'nci dakikada Yasin Öztekin'in yerine oyuna giren Tarık Çamdal, bir dakika sonra Emre'nin pasında, ceza sahasında şut pozisyonu yakaladı. Ancak istediği gibi vuramadı ve top Itandje'da kaldı.
Ahmet İlhan sonunda attı
 
Maç başından bu yana gol fırsatları yakalayan Ahmet İlhan, 76'da ağları havalandırmayı başardı. Sercan Kaya'nın sağdan verdiği güzel pası tek vuruşla gole çeviren tecrübeli futbolcu farkı 1'e indirdi.
Tempo bir anda arttı
 
78'inci dakikada Podolski'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Olcan Adın, topu dışarı gönderdi. 80'de ise Tarık'ın pasında topu alan Bilal kaleye vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.
Sayılmayan ikinci gol
 
Rizespor'da attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayan diğer isim Robin Yalçın oldu. Ceza sahasına yapılan ortada Deniz Kadah'ın pasında topu ağlara gönderen Robin, kalkan bayrakla büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Yine zorunlu değişiklik
 
İlk yarıda Sneijder'in sakatlanarak oyundan çıkmasının ardından Sarı-Kırmızılılar, aynı talihsizliği 86'da Bilal'le yaşadı. Tecrübeli futbolcu sedyeyle oyunu terk etti ve yerini Martin Linnes'e bıraktı.
Podolski önce kaçırdı, sonra attı
 
88'de gelişen ani Galatasaray atağında topla buluşan Sabri, sol kanattan ortaladı, müsait durumdaki Podolski kafayla topu dışarı gönderdi. Alman yıldız, 90+5'te ise işi bitiren isim oldu. Taçtan gelen topu ceza sahası içinde kazanan yıldız oyuncu, yaptığı şık vuruşla skoru belirledi: 1-3.
Avantaj Galatasaray'ın
 
Galatasaray, deplasmanda 3 gollü galibiyet alarak final için büyük avantaj elde etti. İki takım rövanş maçında 4 Mayıs'ta, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.
 
RİZESPOR 
  1 Charles Itandje    
  2 Godfrey Oboabona  
  7   Sercan Kaya (72') 
  3 Ousmane Viera    
53 Dhurgham Ismail    
77 Orhan Ovacıklı    
14 Ludovic Sylvestre    
16 Cedric Makiadi    
78 Ahmet İlhan Özek    
17 Mehmet Akyüz  
  6    Robin Yalçın (60') 
63 Deniz Kadah    
99 Teddy Chevalier   
T.D.: Hikmet Karaman
GALATASARAY
  1 Fernando Muslera    
22 Hakan Balta    
23 Lionel Carole    
26 Semih Kaya    
28 Koray Günter    
55 Sabri Sarıoğlu    
  5 Bilal Kısa
86   Martin Linnes (86')   
  7 Yasin Öztekin    
38   Tarık Çamdal (72')
10 Wesley Sneijder
29   Olcan Adın (23')   
52 Emre Çolak    
11 Lukas Podolski    
T.D.: Jan Olde Riekerink
STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen
GOLLER: Ahmet İlhan (76') (Rizespor) / Emre Çolak (15'), Yasin Öztekin (61'), Lukas Podolski (90+5) (Galatasaray)
SARI: Viera, Chevalier, Orhan (Rizespor) / Carole (Galatasaray)
KIRMIZI: Makiadi (51') (Rizespor) / Hakan Balta (65') (Galatasaray)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53