USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete çağrı!

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete çağrıda bulunarak, 'Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini anayasayla teminat altına alalım.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete çağrı!
21-06-2023 12:54
21-06-2023 12:57
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Yasama Dönemi'nin bu ilk grup toplantısında sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Meclisimizin yeni yasama döneminin ve grup toplantımızın ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 14 Mayıs tarihinde aziz milletimizin takdiri ile AK Parti listelerinden milletvekili seçilen siz kardeşlerimi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Milletvekilliği vazifeniz hayırlı olsun. Allah utandırmasın.

Ülkemize, milletimize ve davamıza hizmet yolunda rabbimden sizlere muvaffakiyetler niyaz ediyorum. 27. dönemde milletvekili sıfatı ile yüce meclis çatısı altında çalışan demokrasi mücadelemize omuz veren tüm arkadaşlarımıza buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybeden milletvekillerimizi rahmetle yad ediyorum. Daha fazla çalışarak, daha fazla eser ve hizmet üreterek, milli iradeyi daha da güçlendirerek bu kardeşlerimizin hatıralarını yaşatacağız.

ERDOĞAN'DAN 14 MAYIS VE 28 MAYIS TEŞEKKÜRÜ

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini her anı hafızalara kazınan muhteşem bir zaferle tamamlamanın bahtiyarlığı içindeyiz. Gerek 28 Mayıs gecesi Külliyemizde yaptığımız balkon konuşmamızda, gerekse göreve başlama törenimizde seçim zaferimizde emeği olan desteği ve duası olan herkese teşekkürlerimizi göndermiştik. Grubumuzun bu ilk toplantısı vesilesiyle bir kez daha tarihimizin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran herkese, her bir dava arkadaşıma, teşkilatımızın tüm mensuplarına buradan şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararının alındığı 10 Mart tarihinden itibaren canla başla çalışan genel merkez birimlerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, il ilçe belde teşkilatlarımıza, kampanya ve strateji ekibimize, tüm adaylarımıza, aday adaylarımıza, mahalle ve köy temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

İttifakımızı hamdolsun daha da güçlendirdik. Omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve tüm ülkücü kardeşlerimize, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ve tüm milli görüşçülere, sayın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye ve Alperenler, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a ve arkadaşlarına, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na ve arkadaşlarına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğinin asla unutulmayacağını bilinmesini istiyorum.

Gurbetçilerimiz her iki seçimde de adeta sandıklara koşarak, sandıkları patlarak Türkiye'nin gurur vesilesi oldu. Seçim sürecimiz yüz milyonlar tarafından yakından edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 16'LI MASA AÇIKLAMASI

Şimdi ne diyor,? 16'lı masa... Yetmez! Bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltman netice vermez. Bu millet irade ister, eser ister, hizmet ister. Yalanla, dolanla, talanla bir yere varılmaz. Nasıl İstiklal harbimizde milyonlar milletimizle kenetlenmişse aynı kader ortaklığı 28 Mayıs'ta kenetlendi.

Rabbime şahsıma böyle vefakar yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için sonsuz hamdü senalar ediyorum.

Türkiye'nin nasıl büyük bir varta atlattığını, uçuruma düşmekten nasıl kurtulduğunu zamanla göreceğiz. Yaklaşık 1,5 sene önce bunlar malum bir masa kurdular. Kıyıda, kenarda kim kalmışsa oy oranlarına bakmadan masaya topladılar. Yaptıkları onca toplantıya rağmen millete proje namına elle tutulur pek bir şey sunamadılar. Bulundukları masa pazarlık masasından öteye geçemedi.

Bu masaya ben 'kumar masası' demedim, 'noter masası' da demedim. Diyen kim? Masadakiler.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceklerdi. Ucube bir sistemi millete dayattılar.

Vizyon ve proje konusundaki açıklarını kapatiabilmek için son yılların en kirli seçim kampanyasını yürüttüler. Yayınladıkları videolarla mezhep ve etnik kökeni körüklemeye çalıştılar.

Bay bay Kemal, bizim vatandaşımızın yaşam tarzıyla uzaktan yakından alakamız yoktur. Siz bu ülkede milletin hayat tarzıyla hep uğraştınız.

MUHALEFETE ANAYASA ÇAĞRISI

Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini anayasayla teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sadece grup toplantısı salonunda değil vatan toprağında size milletimize bangır bangır anlatacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA KOLTUK TAVSİYESİ

İnsanımızı tehdit etmekten, depremzedelere hakaret etmeye kadar her yolu denediniz. Siyaset sahnesinde kaldıkları sürece o leke oradan çıkmayacak. Kampanya döneminde ucuz siyasi şovlara şahit olduk. Sandıkların dörtte biri açılmadan nice skandalı izledik. Buldunuz iki belediye başkanı onlarla birlikte bunu yaptınız? Neredeler, şimdi kayıplar. İki koltuk al yanına. Birini İstanbul'a diğerini Ankara'ya ver. Onlar da orada otursunlar. Hiç olmazsa sözde cumhurbaşkanlığı yardımcısı koltuğu ver. Bütün bunları yapanlar utanmadı. Biz onlar adına hicap duyduk. Tarih kuşkusuz en adil hakemdir. Herkes tarih önünde hesabını verecektir. Bu tür kötülüklerden korumaktır görevimiz. Önümüzdeki dönemde siyasetin kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53