USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu illerde eğitime kar engeli

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışlarının ardından tatil haberleri bir bir gelmeye başladı.

Bu illerde eğitime kar engeli
04-01-2016 18:09
Google News

 

İLK TATİL HABERİ SİVAS'TAN  GELDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı  köylerde eğitime 2 gün ara verildi. 
 
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca  alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze  bağlı belde ve köylerde, eğitime yarın ve çarşamba günü ara verildiği bildirildi. 
 
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler,  engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. 

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın  eğitime ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini  sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların yarın için  tatil edildiği bildirildi. 
 
Meteoroloji İl Müdürlüğünün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent  merkezinde 23, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. 
 
 
GAZİANTEP
 
GAZİANTEP’te, etkili olan olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında Salı günü okullar 1 gün tatil edildi.
 
Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.   
 
 
DİYARBAKIR’DA OKULLAR YARIN TATİL
 
DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışının devam edeceği gerekçesiyle merkez 4 ilçede yarın okulların bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde kar yağışının devam edeceği ve yoğunlaşarak artacağı belirtildiğinden, ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle 05.01.2016 tarihinde, ilimiz Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları dahilinde bulunan (resmi-özel) tüm eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi. 
 
 
GİRESUN
 
Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul  ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı  nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi. 
 
Meydana gelebilecek aşırı buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze  bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara  verildiği ifade edildiği açıklamada, il merkezinde çalışan engelli ve hamile kamu  görevlilerinin idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
Şebinkarahisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise ilçedeki  okullarda eğitim-öğretime yarın ve 6 Ocak'ta ara verildiği belirtilerek, hamile  ve engelli kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı  bildirildi. 

KIRŞEHİR

Kırşehir’de sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini arttıran kar yağışı sonrasında Vali Necati Şentürk okulların tatil edildiğini duyurdu.  
 
Vali Şentürk kar tatili ile ilgili yaptığı açıklamada, “Olumsuz tabiat şartları kendisini hissettirmektedir. İlçe, köy ve kasabalarımızdan il merkezine gelen taşımalı eğitim gören öğrenciler var. Öğrencilerimizin de hayatlarını riske atmamak için meteorolojiden aldığımız hava tahmin raporlarını da esas almak sureti ile il merkezi ve köylerimizdeki okulları bugün ve yarın tatil etmiş durumdayız” dedi.
 
TUNCELİ
 
TUNCELİ’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. 
 
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada,  il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

VAN
 
Van'ın Çatak ilçesinde okullar 2 gün daha tatil edildi.
 
Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre yoğun kar yağışının beklendiği ilçede herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması için tüm okulların 5 ve 6 Ocak2016 günü tatil edildiği bildirildi.
 
TRABZON VE ARTVİN

Trabzon'un Of ve Artvin'in Yusufeli ve Şavşat  ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 
 
Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol  şartları nedeniyle Of ilçesinin tamamı, Maçka ilçesinde ise Çatak, Başar ve  Akarsu mahallelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verileceği belirtildi. 
 
Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ise ilde etkili  olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle yarın Yusufeli ve Şavşat  ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53