USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Ali Ay "Futbolda küçülmek istemiyorum"

Bursaspor Divan Kurulunu’nun Olağan Toplantısı, ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı toplantı salonunda yapıldı.

Ali Ay
01-12-2017 22:49
Google News

Toplantıya Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, yöneticiler Ali Ademoğlu, Yusuf Aslan, Hasan Parlakay, Görkem Akbaş, Hakan Hacızade katıldı.

Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç’in çoğunluğun yeterli olduğunu açıklamasının ardından başladı. İlk kez yapılan toplantıya 126 üyenin katılması dikkat çekti.

Başkan İdris Sevinç, yaptığı açış konuşmasında, “Son haftalarda gündemde, ‘Amatör Spor Branşları kapanıyor mu?’ gibi konuşmaların olduğu gözlemledik. Ben amatörün içinden gelen biri olarak bu branşların kapatılmayacağına inanıyorum. Basketbol, masa tenisi, voleybol, atletizm, tekvando, boks ve bocce branşlarında sporcularımız bulunuyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nın henüz tamamlanmadığının altını çizen Başkan İdris Sevinç, Divan Kurulu üyelerinin kombine aldıklarını, ancak araç giriş kartı olmamaları nedeniyle stada giremediğini, büyük sıkıntı yaşadıklarının altını çizerken, Başkan Ali Ay’dan bu konuya çözüm bulmasını istedi.

Kulübün eski yöneticilerden Divan Kurulu üyesi Aydın Çoközler, kulübe uzun süre hizmet yapıp vefat eden Amigo Fiko ve kulüp müdürü Mustafa Balcı için vefat ilanlarının verilmediğine üzüldüğüne, Mali Genel Kurulun 15 Aralık’ta yapılacağını, çoğunluk sağlanmaması halinde ikinci toplantının 1018 yılının Şubat ayında yapılacağının, bununda yanlış olduğunun altını çizdi.

BAŞKANIN NAMAZA GİTMESİ TEPKİ YARATTI

Üyeler toplantıda konuşma sırasının gelmesi halinde namaz kılmaya giden Başkan Ali Ay’a tepki gösterdi. Bir çok üye toplantı salonunu terk etti. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, “Bursa’da Cumhurbaşkanı olsa, Başbakan da olsa, Divanda olsa namaz kılmaya giderim. Ben namaz kılmak için Divan’dan rica ettim. Hacıyım namaz kılıyorum, Bir vakti bile kazaya bırakmadım. Sizi üzdüysem özür dilerim” dedi.

23 BİN ORTALAMAYA OYNUYORUZ

Mesut Şen’e geçmiş olsun dileklerimle söze başlamak istiyorum diyerek, başlayan Başkan Ali Ay, “Taraftarımızı teşekkür ediyorum. Kulüp olarak 23 bin ortalamaya oynuyoruz. Yayıncı ve TFF’ye sitemlerimi iletmek istiyorum. Maçları cumartesi hem de gündüz oynayacaksın demek taraftara maça gelmeyeceksin demektir. Bu tribünlerin dolduğunu görmek istemiyorum demektir. Bunu burada değil, TFF’de başkan ve diğer yetkililerle girişimleri yaptık. Yayıncı kuruluşu adres gösterdiler. Onlarla da görüşmeler yapacağız. Milli takımları destekleyen kulüplerden bir tanesi Bursaspordur biz katkı bekliyoruz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

BURSA SPOR KENTİDİR

“Bursa spor kentidir. Lokomotifi Bursaspor’dur. Şu gerçeğin altını çizmek gerekir. Futbol dışında faaliyet göstereceği an gerçekçi bir model yapmalıdır. İşin finansal boyutu hiç düşünülmemiş. Amatör branşlar  futboldan alınan paralarla idare edilemez hale gelmiş. Basketbol takımını heyecanla izliyorum, voleybolcular seri galibiyetler alıyor. Boksörler başarıdan başarıya koşuyor. Şu anki finansal yapısıyla bunu yürütecek güçte değiliz. Kaynaklarını yaratacak bir yapı oluşturulmadılar. Bu girişimlerden sonuç almamız gerekir. Futboldan gelir aktarmayan bir model oluşturmamız şart.”

GEMİNİN MOTORU BÜYÜMELİ

“Büyük bir gemi içerisindeyiz ki mevcut motor gücü ile gemiyi bir yere ulaştırmak mümkün değil. Motorun güçlenmesi için zamana ihtiyacımız var. Hep birlikte kürklere asılmalıyız. 100 kazanıp 200 lira harcayan kulüp olarak, isim hakkını satıp günü belki kurtarabiliriz. 2 yıl sonra satacak bir şey oylayacağı için daha büyük felaketler ortaya çıkacaktır. Herkesi ezip geçen amatör branşlar olsun isterim. Bugünkü ekonomik şartlarda bunları yapabilmemiz mümkün değil.”

ALTYAPIDA KÜÇÜLEMEYİZ

“Her şeyde küçülebiliriz ama alt yapı hariç. Buranın 7-24 saat verimli çalışması lazım. Akademi, futbol okulu, hocalarıyla Vakıfköy 300 kişilik fabrikadır. Bursaspor sevdasıyla karşılaşacak iş birliğine hazırlanıyoruz. Alt yapının sorumluluğunu giderlerini orası karşılaşacak. 1-2 yıl değil. Uzun süreli olacak. Müjde olarak paylaşmak istiyorum.”

BANKALAR KÖSTEK OLUYOR

“Proje için ayrılan parayı bankalar önümüze sürekli engel çıkartıyor. 50 milyon kredi hazır. Arsa hazır, 70-80 milyon değerinde. Ancak bankalar 15-20 milyon ekspertiz raporu çıkartıp önümüze bir sürü engel çıkartıyor. Gökten altın yağsa bize teneke düşüyor. Bunları mali genel kurulda tek tek açıklayacağım.”

KOMBİNE-LOCA GELİRİ 24 MİLYON 394 BİN TL

“Bursaspor’un aklına yatmayan hiçbir şey burada olmaz. Küçülüyor mu, kapanıyor mu diye panik yapmayın. Divan tecrübe havuzudur. Tribünler ise kulübün vicdanıdır. Bursaspor’un gerçeklerini bilerek hareket edersek. Toplam kombine loca geliri gelir 24 milyon 394 bin tl olmuş.

ARSALAR ALDIK

“Minareliçavuş’ta 25 dönümlük yer aldık. Meclisten geçecek. Buradan 20 milyon gibi gelir bekliyoruz. 11,5 milyonluk arsa satışımız oldu. Ama bunlar yetmiyor. Sizlere, taraftara şirin gözükmek isterim. Ben gerçekleri söylemek zorundayım. Böyle gidersek 30-50 milyon arası zarar eden kulüp bırakırız. Şimdide zarar eden kulübüz. Futbolcu satmamız lazım. Bu yıl mı gelecek yıl mı olur zaman gösterir.”

YENİ KAYNAKLAR BULMALIYIZ

“Yeni kaynaklar bulmamız gerekir. Projelerin yüzde 95’i belediye ve siyasilere bağlı. Bursaspor’un artık bundan kurtulup, kendi ayakları üzerinde durması gerekir. 23 bin taraftarımız var. Komibeden 9 milyon gelirimiz oldu. Sezen sonu itibariyle 13-15 milyon olabilir.

Amatör branşlarda rakamları veriyorum, Küçülme işini biz yönetim olarak verebiliriz. Yeşil Bursa’nın satışını genel kurulun vermesi gerekir. Rakamlar düşerse Bursaspor ayakları üzerinde durur. Bugün Amatör Branşlarda 171 sporcumuz var. Toplam yıllık gideri 9 milyon 760 bin TL. Bunların içinde Yeşil Bursa yok. Bu takımların yıllık gelir 3 milyon TL. Fark 7 milyon. 2 milyon Yeşil Bursa koyarsak rakam 10 milyon TL oluyor. Bunları sizlere söylüyorum, o zaman rakamlar daha da netleşir. Kararımızı veririz. Biz küçülmezsek bu gelirlerle Bursaspor yönetilemez.”

FUTBOLDA KÜÇÜLMEK İSTEMİYORUM”

“Futbolda küçülmek istemiyorum. Her yıl şampiyonluğa oynamalı. Birlik ve beraberlik olduğunda zengin bir şehiriz. Bu borcu 1 saat içerisinde toplayabiliriz. Burada sadece biraz Bursaspor sevgisi, katılım, şehre hava getirilmesi şart. Ancak oynamayanlarla yolları ayırmamız gerekiyor. Devre arasında keseceğiz. Sonrasını düşünemiyorum. 40 milyon gerideyiz. Şimdi transfer yapsana diyeceksiniz 15-20 milyon Euro toplayın yapalım. Dünyada Avrupa’da tanınmış Paul Le Guen gibi hocamız var. Bu hoca ve başkalarıyla Bursaspor’un şampiyonluğa oynaması lazım. Kendi evimizde, yuvamızda toplantı yaptık. İnşallah bir sonrakinde daha fazla katı olur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53