USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAKA GİBİ AMA GERÇEK!

01-03-2023

Futbol, bir endüstriye dönüştüğünden ve sadece sahada oynanan alelade bir oyun olmaktan çıkalı; farklı anlara da ev sahipliği yapan bir acayip hadiseye dönüştü. Klişe söylemle, bir topun peşinden koşan 22 kişinin ötesine geçti. Fakat bazen öyle şeyler yaşanıyor ki, aslında ne oynandığını çözmek gitgide zorlaşıyor.

Gelelim anlatmak istediğimiz inanası güç ama ‘şaka gibi ama gerçek’ yaşanmış hikâyeye...

Malum deprem sonrası Bursaspor lig mesaisine evinde Amed Sportif’i konuk ederek başlayacak. Diyarbakır’daki ilk maç son derece gergin bir atmosferde oynanmış ev sahibi ekip temsilcimizi 2-0 yenerek konuğunu evine eli boş göndermişti...

İşte o Amed var ya; Çorum, Esenler ve Şanlıurfa’nın bir adım önünde zirvede liderliğini sürdürüyor. Yaşananlara ve gelişmelere bakılırsa gerek ara transferde yaptığı doğru hamlelerle ama anlamsız lobi çalışmalarıyla ‘hedefe giden yolda her şey mübahtır’ anlayışını benimsemiş...

Şimdi ligin 12. haftasında yani deprem öncesi oynanan son maça gidelim...

 Amed Sportif-Şanlıurfaspor karşılaşması zirveyi direkt ilgilendiren bir oyundu.

Haliyle maçın çok gergin bir ortamda tahmin ediliyordu ancak 90 dakikadan ziyade, maç önü oldukça hareketli geçti.

İlk olarak, maçın hakemi değiştirildi.

Şaka değil!

(MHK), bu maça atadığı Ferhan Kestanlıoğlu’nu Şanlıurfaspor’un aleni olarak tepki göstermesinin ardından apar topar değiştirmek zorunda kaldı. Sabri Çelik’in başkanlık dönemindeki MHK’nin son skandalı ise atanan hakemin gelen tepkilerle geri çekilmesi oldu.

Şanlıurfa temsilcisi, B klasman değil A klasman hakem istediğini belirtmişti; hakikaten de A klasman hakemlerden Ozan Ergün’ü atadılar.

Şikayetler bitti mi, hayır bitmedi!

Bunun ardından Şanlıurfaspor bir bildiri daha yayımlayarak Diyarbakır’da iki hafta önceden yer ayırttıkları otelin rezervasyonlarını “gerginliği” bahane göstererek iptal ettiğini ve onları otele almayacaklarını söylediklerini açıkladı.

Hemen ardından, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan devreye girerek, konaklama sorunlarının tarafından çözüme kavuşturulduğunu müjdeledi; Şanlıurfa temsilcisi bu sayede maça güven içinde(!) çıkabildi.

Ozan Ergün’ün neredeyse hatasız yönettiği maç, Amed Sportif’in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Futbol güzel oyun, tabii saha içinde oynanırsa.

Zira saha dışındayken içine ne koyuyorlar, belli olmuyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?