USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

iki çocuk annesi KPSS alan Türkiye yedincisi: "BENİM O"

iki çocuk annesi KPSS alan Türkiye yedincisi: "BENİM O"
24-12-2023

ÇALIŞTIĞIM KAYNAKLAR- SÜRECİM- MERAK EDİLENLER

HUKUK- EKONOMİ -ÇALIŞMA EKONOMİSİ

KARAR VERME

Kesin ve net olarak söylemeliyim ki bu sınava derece almak ve derece aldığım alandan da kitap yazabilmek için hazırlandım.

Bu süreçte beni en çok zorlayan iki kısım oldu. Birincisi zamanımı planlamakikincisi ise hangi kaynaklara çalışmam gerektiği.

Zamanımı planlamak zordu. Takdir edersiniz 30 civarı dersten sorumlu   yanında bir anneydim. 3 yaşında bir oğlum vardı. Bir de sınava tam iki ay kala beklenen bir doğumum. Evet, hamileymişim, bilmiyordum.

Hangi kaynaklara çalışmam gerektiği ise bu kısımda önceliğim Türkiye derecesi almış arkadaşlarıma ulaşmak oldu. Onlarla iletişim kurmak, tüm kaynak önerilerini almak, her kaynağın artısı eksisi sağlam bir analiz yapmak çokça zaman aldı.

Evimin en uzak odasını çalışma odası yaptım. Bir köşe koltuk, çalışma masası ve kitaplarımdan başka hiçbir şey yoktu. Temiz ve düzenli olmasına özen gösterdim.

Başarı ile düzen kardeştir. Düzenli bir hayat, planlı ve programlı çalışma sistemi ile bir bütündür.

Önce tanıdım. Gireceğim sınavı. Hangi dersler var ve bu derslerin puana katkısı nasıl. Bu çok önemli. Hangi derse ne kadar zaman ayıracağım tam da bu ayrımda.

Sonra bu puan türleri ile hangi bakanlıklar alıyor. Kurumun yazılı sınavı var mı, dil şartı var mı gibi tüm detayları analiz ettim. Nihayetinde Türkiye derecesi alıp, Kurum sınavına katılamadıktan sonra emeğimin karşılığını almış olmazdım.

Ben muhasebeden hoşlanmıyorum. Yapabiliyor muyum evet. Türkiye derecesi alacak kadar yapabilir miyim. Hayır. Eledim.

Esasen Hazine ve Maliye Bakanlığı istemediğim için de yoğunlaşmadım. Aylarca Muhasebe yerine çokça hukuk tercih ettim. Bakın bu süreç tam da bu demek. Strateji.

Her bir dersten derecelerimizin önerdiği kaynakları tek tek düzenli bir şekilde yazdım. Hepsini inceledim.

En sancılı süreçti. Tam iki ay sürdü. İki ay boyunca araştırdım, analiz ettim ve hangi kaynaklardan çalışacağıma, hangi puan türüne ağırlık vermem gerektiğine karar verdim.

İçişleri bakanlığı il göç ve merkez göç uzman yardımcılığı ve SGK denetmen yardımcısı puan türlerine ağırlık vermem benim için rasyoneldi. En zor kısım bitmişti esasen.

BAHANELERDEN KAÇTIM

Karar verdim. Türkiye derecesi alacağım ve kitabımı yazacağım.

Defalarca zihnimde çalıştım, defalarca zihnimde doğumu ve son iki ayı düşündüm ve defalarca zihnimde derece aldım.

Bakın hazırlık aşamasında ikinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim. Üç dört ay sürekli kustuğum, uyumadığım ve nefes almakta zorlandığım bir süreçti.

Bırakmak için yeterince bahane görünüyordu.

Çocukluğumdan bu yana başarılı insanların hayatları ve karakteristik özellikleri dikkatimi çekmiştir. Hepsinde umursamaz bir vizyon içinde sadece olumluya odaklanmak var.

Ayrıca beyinle ilgili de çokça araştırmalarım olmuştur. Gizemli. Dikkatimi çekiyor. Bu süreçte sevmesem de hem hamile olduğum için hem de sınava hazırlandığım için sağlıklı beslenmeye ve uykumu bir şekilde almaya dikkat ettim.

Sizler mutlaka doktor onayı ile alınız önemle rica ediyorum, ben magnezyum ve balık yağı kullandım.

Zamanımı günlük değil aylık böldüm ve yönettim. Günde şu derslerden şu kadar saat çalışıp bu kadar soru çözeceğim şeklinde bir programım hiç olmadı. Onaylamıyorum da.

ÇALIŞMA SÜRECİM

Eşimle güzel bir ekibiz. Derece almak için KPSS alandan sınava hazırlanacağım dediğimde bir an dahi şüphe etmeden destek oldu. Tüm izinlerini tüm hafta sonlarını benim için kullandı. Zamanımızı planladık.

Gündüzleri oğlumuzla ilgilenip akşam yemeğini hazırlıyordum, eşim kapıdan içeri girer girmez derece için özel hazırladığım odaya kaçıyordum. Artık oğlumuz ve kalan işler eşimdeydi.

Hafta sonları da oğlumuz ve tüm işler eşimdeydi. Bence adaletli.

Böylelikle tüm hafta sonları tamamen derece odasına kapanıyordum.

Hiç dışarı çıkmadım.Sadece hastaneye gittim.

Bu esnada gün gün karnım büyüyor, midem bulanıyor, sürekli kusuyorum, nefes alamıyorum.Hamilelik.

Önce bir dersi tamamen bitirip sorularını çözdüm. Sonra diğer derse geçtim.İlk öğrenme sürecinde bu kısım çok kritik.Zira beynimiz kıyas etmeden tamamen öğrenme sürecini sağlayamıyor.

Bir dersi ilk defa öğreniyorsam, önceden derece arkadaşlarımın önerileri ile analiz ederek aldığım kitabı rahat bir şekilde okurum. Sadece okurum. Altını çizmeden not almadan.

Sonra ikinci okumamda mutlaka önemli yerleri ayırırım. Evet. Tamamen kitaptan ayırırım. Örneğin, bir ders için beş kaynağım varsa hepsinin önemli kısımlarını kopararak tek bir kitap haline getiririm.

Böylelikle yanımda kolayca taşıyabileceğim tek bir kaynağım olur. Onları zımbalarım.

Gerçekten kitaplarımı çok seviyorum.Sadece onlara karşı nazik değilim. Sistem sert ve acımasız. Benim suçum değil.

Küçücük oğlum ve kocaman karnımla nihayet hedeflerimizi gerçekleştirdik ve doğum zamanı yaklaştı. Tam da bu sırada kardeşim geldi ve ekip tamamlandı. Son iki ay tamamen derece odasına kapanıp dereceye oynayabilirdim.

Ama önce küçük bir işimiz vardı. Doğum.

Doğum çantasına tarih coğrafya kitapları koyup hastaneye giden tek benimdir herhalde.Zira, genel kültür genel yetenek için ayırabildiğim tek zaman doğum haftası olmuştu.

Ekibimizin en minik üyesi, minik kızım da gelmişti. Parmağımın ucu kadar gıdısı, sapsarı saçları ve büzüşmüş titriyor nasıl.

Ameliyatım kötü geçmiş, bir ay yürüyemedim, konuşamadım; ama takılmadım bunlara. Bir an önce derece alıp çocuklarımla doyasıya zaman geçirmek istiyordum.

Hiçbir zaman eşimi, oğlumu ve bebeğimi bir engel olarak görmedim. Aksine onlar benim motivasyonum oldu. Bazen yorulup esasen uyumak için odadan çıktığımda eşimi görüyordum.

Gözleri kanlı. Bitmiş artık. Su almaya çıktım diyordum ve hemen daha hırslı çalışmaya devam ediyordum.

Son iki ay parçalayıp zımbaladığım kaynaklarımı kerelerce tekrar ettim. Sürekli neyi nerden öğrendiysem onu okudum. Çözdüğüm soru bankalarını da sürekli tekrar ettim. Sürekli. Son iki ay bu şekilde dereceye oynadım.

Hep beraber sınava gittik. Üstümde pijamalarım. Ameliyatım iyileşmedi ki. Zar zor yürüyorum. Bebeğim süt istiyor. Oğlum o bahaneyle geziyor derken hep beraber.

Sınavdan sonra yazık ameliyat oldu, güzelce uyumuştur diyenler kaybetti.

Eşi ve kardeşi çocukları bırakıp asıl onlar dinlenmiştir diyenler tebrikler.

Hem de ne dinlenmek, tabiri caizse her şey bal kabağına dönüştü. Tüm işler ve çocuklar bendeydi artık.

Nihayetinde, Çalışma Ekonomisi puan türünde Türkiye yedincisi, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi, Hukuk puan türlerinde Türkiye on birincisi olmak üzere birçok puan türünde Türkiyederecesi aldım.

Aldık.

Kurum sınavlarında da derece alarak mülakatlara katıldım. Nihayetinde, İçişleri Bakanlığı Merkez Göç Uzman Yardımcısı adayı olmaya hak kazandım. Belgelerimi teslim etmedim ve gitmedim.

Kitabım mı.

Hazır.

Çok yakında.

Hangi kaynaklardan çalıştığımı merak eden arkadaşlarım mail atabilirsiniz. Mutlaka dönüş sağlıyorum.

Kurum sınavları ve mülakat süreçleri ilgi de merak ettiklerinizi mail ile yazabilirsiniz. Aynı şekilde mutlaka dönüş sağlıyorum.

YAZIMI ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET VE ÜLKEMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLEYEREK SONLANDIRMAK İSTİYORUM. TERÖRÜ, TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ HER TÜRLÜ UZANTISINI, ALKIŞLAYANI, SELAM GÖNDERENİ, DESTEKLEYENİ LANETLİYORUM. VE LANETLEDİĞİM SİZLER, YAZILARIMI OKUMAYIN. KİTAPLARIMI ALMAYIN. BENİM YAZILARIM VE KİTAPLARIM ÜLKEMİZİ SEVEN VATANIMIZ İÇİN GÖREVE HAZIR BEKLEYEN ARKADAŞLARIM İÇİN.

BİTTİ.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?