USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Derece Kaynaklarım: KPSS ALANDA TÜRKİYE DERECESİ ‘’C’’ESARET İSTER!

Derece Kaynaklarım: KPSS ALANDA TÜRKİYE DERECESİ  ‘’C’’ESARET İSTER!
31-12-2023

Geçen haftaki‘’İki çocuk annesi KPSS alan Türkiye yedincisi: "BENİM O"başlıklı yazımda KPSS sürecimi sizlerle paylaşmıştım.

Çokça mail aldım. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Kaynaklarım, çalışma yöntemim ve kardeşim en çok merak edilenler arasında.

Evet, kardeşinizne yaptı sınavdan sonra, görüşüyor musunuz şeklinde esprili mesajlar aldım. Çok hoştu.

Hemen söyleyeyim, kardeşim gitti. Daha doğrusu kaçtı. Pılısını pırtısını toplayarak bildiğiniz kaçtı. Bebek bakımında uzmanlığını tamamlayıp, hayallerine koştu.

Parkur derecesi ile polis olmaya hak kazandı. İdmanı sağlam tabi.

Şu an gururla yazıyorum ki Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitimde. Polisimiz askerimiz gözbebeğimiz.

Kaynaklarım ve çalışma yöntemime geçmeden önce izniniz ile bir okurumun beni çok etkileyen sorusunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Motivasyonunuzu bu kadar canlı tutan sebep neydi?Soruyu okudum ve gözlerim daldı.Çok Kıymetli Kendisine buradan da teşekkür etmeyi borç biliyorum.

Zira, yaşarken düşünmeye hiç fırsatım olmamıştı. Sevinçlerim, hüzünlerim, kırgınlıklarım, mutluluklarım ve daha nicesi her birini sınav sonrasına bırakmıştım.

Özgürlük.

Kadın olmak. Kadın ve anne olmak. Daha doğrusu bizim toplumumuzda kadın ve anne olmak. Sadece mutfak ve kocasının iki dudağı arasındahak görülen sınırlı alandan özgürlüğüme kavuşmaktı.

Hadi başlayalım. Buyurunuz.

HUKUK

KAYNAKLARIM

***Altın Seri Anayasa Konu Anlatımlı: Prof. Dr. Ahmet NOHUTÇU.

***Altın Seri İdare Hukuku Konu Anlatımı: Prof. Dr. Ahmet NOHUTÇU.

***Altın Seri Medeni Hukuk: Tan Tahsin ZABATA

***Konsensus Hakimlik Seti.(Başucu Kitaplarım)

Müessir Hakimlik Soru Bankası Seti(Zamanı az olan arkadaşlarım almayabilir, naçizane)

Tüyo Hukuk Çözümlü Çıkmış Sorular: Kutluay KARARLI

***Süreler ve Nisaplar Kitabı:  Sinan SAKİN

Video Ders: İzlemedim.

Hukukta benim için asıl üç önemli ders oldu. Anayasa, İdare Hukuku ve Medeni Hukuk. En başta Anayasa ile başladım.

Öncelikle okuma yaptım. Sakin, dinlenmiş bir şekilde mutlaka masa başında olmaya özen göstererek. Not tutmadan, yazmadan, telaşsız, kaygısız.

Bunlar bana göre ilk öğrenme sürecinde kilit öneme sahip. Telaşsız, ama hızlı bir okuma. Okuyup geçmek şeklinde değil, odak arttırıcı dikkat yoğunlaştırıcı bir hız.

Arabayı çok yavaş kullanırsanız direksiyon hakimiyetiniz olmaz. Aklınız başka yerlerde olabilir. Çok hız yaparsanız da direksiyon hakimiyetini kaybedersiniz. Kararında bir hız ile kontrol sizde olur.

Diğer hukuk dersleri için uzun okumalar yapmadım. Akabinde hakimlik Konsensus Seti ile devam ettim. Bir dersi okudum. Konsensustan çözdüm. Diğer derse geçtim. Bu şekilde tüm hukuk birinci tur bitti.

Konsensus Hukukları sıra ile baştan sona sondan başa kaç kez gittim geldim ben de bilmiyorum.

Sırada Tüyo Hukuk çözümlü çıkmış sorular kitabım var. Bir iki dersi çözdüm. Hızımı kesti. Gördüğüm sorulardı. Hepsini çözmedim. Ama burada büyük bir ama var.

Şimdi dikkatinizi önemle rica ediyorum.Tüyo Hukuk Çözümlü Soru Bankası kitabımın bölüm sonunda olan tüm tüyo notlarını kopardım. Sıra ile örneğin, Anayasa tüm konu sonlarındaki notları kronolojik sıralamaya özen göstererek her bir konuyu birleştirdim. Zımbaladım.

Tek bir Anayasa tüyo notlarım bütün halinde hazırdı. Bu şekilde tüm derslerin tüyo notlarını aldım.

Bitmedi. Şimdi bir parçalama daha yapıyoruz.Sinan SAKİN Süreler ve Nisapları Ezberleme Kitabı. Bu kitabımın da sadece Anayasa ile ilgili olan süreler kısmını aldım. Aynı şekilde Anayasa ile ilgili olan nisaplar kısmını da kopardım. Süreler ve nisapları sayfa sırası ile birleştirdim.Zımbaladım.

Tekrar ayrıca söylemek istiyorum. Yazarken içim acıdı.GERÇEKTEN KİTAPLARIMI ÇOK SEVİYORUM.Sadece yeterince nazik olamadım. Sistem zor ve acımasız.Kalan parçalarını da özenle sakladım.

Tek bir Anayasa Süreler ve Nisaplar hazırdı. Aynı şekilde tüm hukuk derslerinin süreler ve nisaplar kısmını bu şekilde parçaladım, birleştirdim. Zımbaladım.

Üzerlerine de Altın seri Anayasa ve İdare Hukukunda tüm tabloları özenle kestim ve ilgili konunun üzerine ekledim. Bu tablolar kritik önemli.

Birleştirdiğim Tüyo Anayasa+ Birleştirdiğim Süreler ve Nisaplar Anayasa= Tek bir Anayasa tekrar notu oldu benim için.

Birbiri için yazılmış iki ayrı hukuk kitabı adeta. Birleştirdim. Ve de harika oldu.

Tüm hukuklar aynı şekilde. Tekrarlarda, hatırlatma tekrarlarında mucize diyebilirim.Özellikle mülakatlara hazırlanırken büyük fayda gördüm.

Hukuk için çok soru çözmedim. Hukuk, çok hassas bir ders. Soru olsun her yerden çözeyim mantığını ben kabul etmiyorum. Daha doğrusu üzülerek her kaynak ilk öğrenme sürecinde doğru değil.

İnanın basit bir cevap anahtarı hatası bile büyük yanlışlara gebe. İlk öğrenme sürecinde pamuk ipliğindesiniz. Beyin, gördüğü haliyle kodluyor.

Bunun için önemle belirtmek isterim ki özellikle Konsensus için, yanlış yaptığım soruyu mutlaka düzelttim ve doğru işaretleme yaptım. Kitabımı açtığımda doğru işaretlenmiş şekilde görmem önemliydi.

Kafanız karışmaya başlamışsaöğrenme süreci başlamış demektir. Bu güzel haber. Saat kaç olursa olsun mutlaka kafama takılan soru konu ne varsa gerekirse gece yarısı uykumdan kalkarak buldum okudum ve rahatladım.

Bu benim altın kuralım.

Tekrarlarım. Konsensus, ders ders,  baştan sona sondan başa. Arkasına birleştirdiğim notlarım.

Tüm dersler tekrarlarımda sadece birleştirdiğim notlarımı tekrar ettim. Bol tekrar. Bol bol tekrar.

Bir de benim süreçte dilimden düşürmediğim bir cümle vardı. Sizinle paylaşmak isterim.

’Ya çalış ya çalışma. Çalışmaya çalışma.’’

Hayalleriniz, avuçlarınızda olsun.

Not: Hukukta piyasadaki tüm hukuk kaynaklarını denedim diyebilirim. Takdir edersiniz her kitabı yazıp yorumumu paylaşmam haddim olmaz. Her biri çok kıymetli. Naçizane benim enlerimi yazdım.

İKTİSAT

KAYNAKLARIM(KRONOLOJİK SIRALAMA İLE)

Türkiye Ekonomisi KPSS, Kaymakamlık ve Kurum Sınavları Konu Anlatımı: Turfan Samet ÖZDURAK

Katalaksi 4T İktisatta Son Beşli Konu Anlatımı Kitap Setinin Türkiye Ekonomisi Kitabı: Doç. Dr. Cemal ARSLAN

Benim Hocam İktisat Son Beşli Ders Notlar Setinin Türkiye Ekonomisi Bölümü: Emel AKSAÇ

Kaymakamlık Çıkmış Türkiye Ekonomisi sorularını inceledim.

Katalaksi 4T İktisatta Son Beşli Kitabının Uluslararası İktisat+ Benim Hocam Son Beşli Ders Notlarının Uluslararası İktisat Bölümü

Katalaksi 4T İktisatta Son Beşli Kitabının Büyüme Kalkınma+ Benim Hocam Son Beşli Ders Notlarının Büyüme Kalkınma Bölümü

Benim Hocam İktisatta Son Beşli Ders Notlarının İktisadi Düşünceler Tarihi ve Para Banka Bölümü

Benim Hocam Mikro İktisat Ders Notları: Bilge BEYAZ

Benim Hocam Makro İktisat Ders Notları: Mesut GÜZELLİ

***İktisadın El Kitabı: Ahmet Emrah TAYYAR(Başucu Kitabım+ Takıldığımda Baktığım Kitabım+ Tekrar Kitabım)

***KPSS İktisat Çözümlü Çıkmış Sorular Cilt1 ve Cilt 2: Zeynel DİNLER( mucize bir kitap. bölüm sonu soruları üzerinde doğru işaretleme ile kopardım, 20’şer sayfalık böldüm zımbaladım. Tekrar notlarım. Sürekli elimdeydi. Çok büyük fayda gördüm.)

*** Benim hocam kitaplarımın tüm bölüm sonu sözlük ve formül kısımlarını kopardım. Zımbaladım. tekrar notlarım oldu. Özellikle mülakat süreçlerinde yolda son gece dahi hep elimdeydi. Büyük fayda gördüm.

***Video ders izlemedim. Tüm ekonomik krizlerin belgesellerini izledim. Arşivlerine baktım. Takıldığım konularda sadece spesifik çözümler için İktisat Medresesi izledim. Örneğin; sadece vergi yükü soruları kısmı gibi. tamamı değil; ama ihtiyaç duyan arkadaşlarımın tamamından fayda göreceğini düşünüyorum. ve hatta iktisatla yeni tanışan arkadaşlarım iktisat medresesi ders videoları ile başlayabilir. Naçizane söylemek istedim.

NOT: ASIL DERECEM ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLER BÖLÜMÜDÜR. KAYNAKLARIM İÇİN AYRI BİR KÖŞE HAZIRLIYORUM. FAYDALI OLABİLMEK DİLEĞİMLE.

MUTLU YILLAR!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?