USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hoş geldin. Biraz da barış getirseydin

11-03-2024

Değerli Okurlar,

İslam aleminin en uzun süren ibadetlerinden birisi olan Ramazan geldi, hoş geldi. Dilerim boş gelmemiştir, yanında ülkem ve tüm dünya halkları için BARIŞ getirmiştir. Zira, hemen kuzeyimizde ve güneyimizde yaşanan suçsuz, sivil katliamlarının bir an önce sona ermesi gerek. Yakınımızda olmasa da dünyanın birçok köşesinde akan kanların durmasını diliyorum. İslam alemin huzuru aradığı bu ayda ibadet ve duaların kabul olmasını diliyorum.

Öte yandan ülkemiz bu ayın içerisinde bir yerel seçime hazırlanırken; birbiriyle rekabet içerisinde olan tüm adaylarında sadece BARIŞ dilini kullanmalarını istiyor ve diliyorum.

Bu konularla ilgili paylaşmak istediğim birkaç görüş daha var;

Dünyanın her tarafında savaşlar varken soruyorum; Birleşmiş Milletler (BM) örgütü ne işe yarar? Kınamayı ben de yapıyorum, yardımları ben de gönderiyorum. Bu örgüt savaşı durduramayacaksa, varlığını tekrar sorgulamalıdır ve katıldığım bir slogan var; DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR.
Bir sene önce büyük bir afet yaşadık; unutmayacağız, unutturmayacağız dediğimiz bazı şeyleri ne yazık ki unuttuk bile. Bir başkası adımlarını duyurmaya başladı bile!
Dernekler, kurumlar ve benzeri büyük yapılar; lütfen toplu iftar vermeyin! Bu yemeklerin erişeceği veya bu kaynakların harcanacağı adresler belli. İbadetin böylesi daha makbul olacak.
Herkesin Kur’an mealini bu ay içerisinde okumasını öneriyorum. Elinizdeki mealin toplam sayfası 30’a bölün ve her gün o kadar sayfa okuyun (daha fazla okursanız, daha erken biter). Hacı, hoca, kulaktan duyma yorumların hepsini aradan çıkarmış olursunuz. İnanan, şüphe eden, inanmayanlar; bir okuyun bakalım. Size iki kişinin mealini önereceğim; Mehmet Okuyan, Ali İhsan Eliaçık.
Bu aydan başlayarak özellikle, okumaya çalışan çocuklara ve çocuklu ailelere kendi ölçeğinizde destekte bulunun. Yapabiliyorsanız, bunu takip eden aylarda da devam ettirin (bazılarını koşullu yapabilirsiniz).
Azla yetinmenin, akılcı tüketmenin mümkün ve faydalı olduğunun idrakine varınız.
Oruç tutmakla, beden sağlığınıza katkı sağlamanızı da diliyorum.
Hoş Geldin Ramazan, gidişin de BAYRAM olsun…

Saygılarımla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?