USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU TİMSAH HASTA EDER

BU TİMSAH HASTA EDER
22-11-2022

Ispartaspor maçını izlerken sürekli düşündüm; ‘’Bursaspor’da bu sezon göreve gelen teknik heyetler neleri, nasıl çalıştırmıştı ki oyuncular maçlarda bunları icra edemiyor?’’

 

Futbolcular hocalarını mı anlamadılar, yoksa hocalar mı meramını anlatamadı? Ya da mevcut kadro yetenek, kalite, kapasite ve de iyi niyetten, takımdaşlık duygusundan yoksun oyunculardan mı kurulu?

Düşünmeyi sürdürdüm; ‘’Acaba, puan cetvelinde Bursaspor’un üzerinde yer alan takımların oyuncuları daha üst seviye futbolcular mı?’’

Mesela; son karşılaşmada Isparta’da ‘Musa Nizam’ dışında bildik bir futbolcu gören/hatırlayan var mı? Ya da gül diyarının temsilcisinde ‘ah şu oyuncu Bursaspor’a yakışırdı’ diye gözleri veya tabelayı tırmalayan bir futbolcu hiç dikkatinizi çekti mi?

Tüm maçları izlemeye çalışan biri olarak izlenimlerim odur ki; bu ligde öyle takımlar var ki, klasmanda durdukları yerle kadro yapıları ters orantılı!

Bursaspor’un şu haliyle bile onlardan fazlası var eksiği yok...

O zaman sıkıntı nerede?

Genelde aynı ayarda takımların yer aldığı TFF 2.Lig’de olduğu gibi hedefe oynayan ekipler doğası gereği topa hükmeden takım olmak zorunda.

Bursaspor kazandığı maçlarda bile topa hükmedemedi. İşte sıkıntı burada...

Sorun Timsah’ın topa egemen olunacak tarzında pas oyununu etkili oynayacak bir kadrosunun olmaması. Takımda Kubilay Sönmez ve sakat olmaması halinde Hasan Ayaroğlu gibi iki deneyimli ismin yanı sıra gençler Ozan İsmail Koç ile Samet Bozkurt da var. Bu isimler hızlı, göbekten rakip arkasına koşu atabilen oyuncular. Fakat topa basıp, oyunu yönlendirecek, tempoyu ayarlayacak, pasa ritim vererek rakibin boşluklarını bulacak stilde futbolcular değil bunlar.

Böyle olunca Yeşil Beyazlı temsilcimiz tipik bir kontratak takımına dönüşüyor. Bu durumda da yük kanatlara biniyor. İyi güzel de; iki kenar bekiniz ve de iki kanatçınız bu yükü omuzlayacak kapasitede değil.

Zaman zaman çaprazdan içe kat ederek topu forvet arkasına atıyorlar ama yukarıda sözünü ettiğimiz özelliklere sahip ‘playmaker/oyun kurucu’ olmadığı için rakipler önde basıp tehlikeyi başlamadan önlüyorlar.

Böyle bir durumda, ofansta, kanatlarda hatta orta alanda ‘maestro’ görevine soyunan Enver Cenk Şahin bir nebze de olsa yükü omuzlamaya çalışıyor. Ancak ortadan ileri-geri oynayıp skora etki yapmak Bursaspor kaptanının tek başına bu işin altından kalkacağı bir iş değil. Mevcut şartlarda bu saatten sonra İsmail Ertekin takıma ‘yeni bir beyin’ monte edemeyeceğine göre bir tavsiye ile bitirelim.

Futbol seyretmek, heyecan yaşamak ve de adrenalin depolamak isteyenlere Bursaspor maçlarının son çeyreklerini tavsiye ederim.

Ancak şeker, kalp, tansiyon, damar, kolestrol hastaları ise bunun tam tersi uzatmalar da dâhil olmak üzere karşılaşmaların son bölümlerinde kendilerine çok dikkat etmeliler...

Çünkü bu Timsah sağlam adamı hasta eder! 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?