USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TAM BİTTİ DERKEN GİTTİ!

10-10-2022

Başarı için öncelikle futbolcunun kafası rahat olacak ve de yarınlar adına yönetimine güven duyacak ki oyuna kendini vererek tam kapasite ile bir performans sergileyecek.  Futbolda olağanüstü genel kurul kararı her kulübün teknik kadrolarını ve futbolcularını etkiler. Öyle ya ‘kim gelecek, bundan sonra bizim açımızdan neler olacak’ düşünceleri beyinleri kemirir. 

Dün akşam anlaşıldı ki; seri mağlubiyetler zihinsel deformasyona uğramış bir takım çıkarmıştı ortaya. Belli ki 3 maç kaybetmek, bir karşılaşmayı da tekleyerek bitirmek ağır yük oluşturmuştu futbolcuların omuzlarında.           

Öte yandan; geride kalan maçlarda oyuna bakıyorsun; her hafta karşılaşmaların devresine göre değişiyor...

Timsah ilk yarıda fırtına, ikinci yarıda oyun tantana! Ya da tam tersi...

İşte bu nedenle dün de konuk Tarsus İdmanyurdu önünde yine hangi Bursaspor’la muhatap olacağımızı merak ediyorduk.

İlk düdükle birlikte anladık ki; Yeşil Beyazlılar oyuna öyle bir kazanma azmi ve de inançla ile başladı ki; umutlandık.

15 dakikalık süreçte ev sahibi ekip atak üstüne atak tazeliyordu ama kaderin bir garip cilvesi olsa gerek Tarsus ilk rakip kale ziyaretinde gol sevinci yaşıyordu. Yine klasik bir savunma hatası sonrası kaleci Canberk golü nasıl yediğini rakip sol kanat Cengiz’de golü nasıl attığını anlayamıyordu: 0-1!..

Tahsin Hoca’nın öğrencileri erken golle geriye düşmesine rağmen ‘Ne yapalım kaderimiz bu’ diye düşünüp oyundan düşmedi tam aksine beraberlik için rakip ceza alanına yüklendi.

İkinci yarının hemen başında Enver Cenk Şahin 20 metreden kullandığı serbest vuruşta kalecinin kapattığı köşeden jeneriklik bir vuruşla topu ağlara astı: 1-1...

Bu golle maça denge geldi; Bursaspor’da iyice kendine geldi.                     

Sarı Lacivertli ekip ayranı kabarmış olmalı ki, eşitliği sağlamak adına ileri çıktı, Enver Cenk Şahin genç Mustafa’nın ‘al da at ‘ dercesine kaptanına yaptığı asisti  ‘rican olur kardeşim’ diyerek topu ağlara gönderip takımını öne geçirdi: 2-1

Maç ‘bu skorla biter, 3 puan Bursaspor’un cebine girer’ derken Artun’un uzatmanın uzatmasında gelen beraberlik golü ile Timsah tek puanla yetindi:2-2...

Tarsus temsilcisi ligde en fazla berabere kalan bir takım. İlk önce yemeyeyim sonra da atarım diyen bir takım. Bütün oyunu da öyle götürdü.  Az pozisyon buldu ama bulduklarının kıymetini bildi.       

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?