USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DERTLASMAN!

15-09-2022

Maçı yorumlamadan önce iki deplasmanda gözlemlediğimiz dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaşalım.

Bursaspor markası o kadar o kadar büyük ve öyle bir hafızalarda iz bırakmış ki; bu ligde Anadolu’nun hangi kentine ya da hangi kentine giderse gitsin rakiplerde hem seyirci hem de futbolcuların motivasyonu/ heyecanı ikiye katlanıyor. 

İyi güzel de geçmişin bilinen o müthiş Bursaspor’u bu değil ki!

Kolu kanadı kırılmış, transfer tahtası kapanmış, borcu gırtlağa kadar dayanmış, kadro olarak tamamen dağılmış yokluklar içinde bocalayan bir takım var ortada!

Buna karşın dün akşam gördük ki; 24 transferle rekor kıran bir ev sahibi takım vardı sahada.

Bursaspor’un büyüklüğüne duydukları saygıdan olsa gerek; ilk 20 dakikada orta sahada top dolaştırdılar.

Yeşil Beyazlı temsilcimiz de bu yavan tempoya ayak uydurunca anladık ki; beklenen muhtemel goller organize ataklardan değil de, kişisel hatalardan gelecek.

Nitekim de öyle oldu.

Önce ofsayt taktiği ile çizgi defans yapan Bursaspor defansı hata yaptı, arkasına kaçırdığı Ferhat Yazgan boş pozisyonda bekleyen Mehmet Akyüz’e topu aktardı o da golü yaptı: 1-0...

5 dakika sonra da rakip 18 çizgisinin hemen önünde Serkan Yavuz’un kalecisine gönderdiği geri pasta araya giren soyadı gibi Genç yetenek Mustafa altı pastan attığı golle bu sezon Çorum ağlarını sarsan ilk futbolcu unvanını kapıp dengeyi sağladı: 1-1...

Sağdan bindiren Enver Cenk Şahin ile en uçtaki gol umudu Berat Altındiş Timsah’ın gökyüzünde yalnız gezen iki yıldızı.

Buna karşın hücumda cüretkar biçimde üç forvet oynayan Kırmızı Siyahlı ekibe karşı ileride tutulamayan toplar, ev sahibine hep kontratak olarak bilet kesiyor.                              

Öte yandan Bursaspor defansı rakibin ataklarını bulanık görüyor, müdahale edemiyor.

İşte bu nedenle de geçen hafta olduğu gibi dün gecede 5 net pozisyonu pençeleyen kaleci Canberk ikinci goldeki hatasına rağmen yine Bursaspor’un ‘en iyi futbolcusu’ etiketini hak ediyordu.

Karşılaşma Çorum’un oyun üstünlüğünde ama skor olarak dengede giderken, Emre’nin ortasında işte o Canberk boşa çıktı ama arka direkte Burak doluya vurdu tabela da ev sahibi lehine 2-1 oldu..

Haliyle de Bursaspor’un puan ya da puanlar umudu yalan oldu.

Soru şu: 35 ve 36 yaşındaki iki deneyimli oyuncu Mehmet Akyüz ile Burak Çalık Çorum’u 3 puana taşıyan gollere imza atarken, aynı konumdaki takımın ağabeyleri bizim Enver Cenk Şahin ile Hasan Ayaroğlu ve de Kubilay Sönmez kardeşlerimiz sarı kart görmekten başka ne iş yaparlar?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?