USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAĞDIR MEVLAM SU!

16-04-2022

Karşılaşma öncesi  verilere baktığımızda evinde oynadığı son 4 maçı kayıplarla kapatmış İstanbulspor ile deplasmanda 8 maçtır gülemeyen Bursaspor arasındaki oyunun nasıl sonuçlanacağı kafa karıştırıyor..

Demek istediğimiz o ki; söz konusu iki takımdan biri dâhilde kazanamıyor, diğeri ise hariçte hep kaybediyor. Sarı Siyahlı ekibin teknik kadrosu Timsah’ı çantada keklik görmüş olmalı ki son 3-1’lik Menemen galibiyetinde kadroda yer almayan 15 golle krallık yarışını önde götüren İbrahim Yılmaz’ı ‘kazanan kadro bozulmaz’ anlayışıyla kulübede oturtmuş...

Bursaspor, gece rüyasında ilk golü atacağını görmüş gibi; bir an evvel gerçekleşmesi için düdükle birlikte atağa geçti. O kadar ki, daha 7’inci dakikada Namık-Mert ver- kaçında Azeri Alaskarov topu ağlarla buluşturup takımını öne geçiriyor. 296 biletli taraftarın ilgi gösterdiği maçta Necmi Kadıoğlu Stadı’ndaki ev sahibi ekibin bando-mızıka takımının çanına ot tıkıyor!                                                                                                                       

Her şey yolunda giderken maçın hakemi ev sahibi lehine öyle bir penaltı düdüğü üflüyor ki; ne anlatılır ne de anlaşılır! Kendi de anlamamış olabilir ama işte İlahi adalet denen bu olsa gerek; Rroca topu auta atıyor. Tam derin nefes alıyoruz; 2 dakika geçmeden kornerden gelen topu Bursaspor savunması yerde ararken, yükselen Ferhat havadan vurduğu kafa ile skoru dengeliyor.                                                                                                                           

Gel de sorma: Bu duran toptan kalemizde gördüğümüz sezonun kaçıncı golü Allah aşkına?  İlk yarıda tek kürekli sandal gibi Mert Yılmaz’ın olduğu sağdan kulvardan gidip, Mehmet Erdem ile Hasan Ayaroğlu’nun olduğu sol kulvarı hiç düşünmeyen Bursaspor ne zaman ki Ramazan Keskin’i oyuna aldı biraz olsun oyuna hareket ve de denge geldi.

Ne var ki; İstanbul temsilcisinin orta sahasında gününde olan (!) hakem Burak Pekkan, Pedro’nun penaltı pozisyonunu yalayıp yuttu, yetmedi Mert’i de kırmızıya boyayıp kenara yolladı Timsah’ın kolunu kanadını kırdı...

Ardından gelen iki golle önceden belirlenip planlanmış hatta final senaryosu yazılmış böyle bir tiyatroda Bursaspor’un kaybetmesi kaçınılmazdı.             

Sözün bittiği yerdeyiz,  ‘hala umut var’ diyen varsa söylesin...    

MAÇIN MESAJı: Bursaspor Kulubü’nü temsilen federasyona seçilen ve de şu an için federasyon başkan vekilliği görevine getirilen sayın yöneticimiz Bursaspor’u lime lime doğrayan dünkü maçın hakemi hakkında ne düşünüyor acaba?

GECENİN SORUSU:  Balıkesir maçında oynayan Bifouma, başkentteki Keçiören maçında yok.  Kocaeli maçında oynayıp hafta içi tüm idmanlara çıkan Kongolu İstanbul deplasmanında yok. Hayırdır seyahat öncesi yataktan düşüp mü sakatlanıyor bu arkadaş?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?