USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HALI SAHA TAKIMI GİBİ

03-04-2022

Ortada 8 maçın karşılığı sahipsiz 24 puan dururken neden böyle düşünülüyor ki? Bunun cevabı çok ve açık ve net: Çünkü taraftar Bursaspor’un mevcut kadrosunda yer alan hiçbir futbolcuya güven duymuyor artık!

Forma, arma, marka, tarih, geçmiş, asalet Yeşil Beyazlı formalılar için hikâye... Yerlisi, yabancısı, alt yapılısı sanki ‘şu lig bitse de gitsek’ formatında.

Mesela Başkent’teki son karşılaşmada sahada Bursaspor diye bir takım var mıydı?

İsimlere ve seremonideki çehrelere bakarsanız ‘evet...’

Ancak sergilenen oyuna ve neticeye bakarsanız ‘hayır...’

Şirket veya fabrikadan ya da kurumdan bir takım kurup halı sahaya gittiğinde ayağına top yakışanları ön tarafa, kiloları olanları arkaya dizersiniz, taktik verecek mi var, oynarsanız işte… Haftalardır Bursaspor 11'inin arkadaşlar arasında kurulmuş halı saha takımından farkı yok!

Futbolda özellikle milli takıma özgü geçmişte "Yenildik ama ezilmedik" günlerini yaşamış biri olarak koca bir sezonda 3-4 maçtaki iyi futbolun dışında bu takımın taraftarına izlettiği nedir?  

Bugün hafta sonunda 20 maç izleyen genç kuşakları ‘iyi oynadık ama kaybettik’ masalına inandıramazsınız...

Ne var ki; Mustafa Er Keçiören karşılaşması sonrası ‘Çok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik, rahat kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik’ demiş...

Vallahi saha kenarından öyle mi görünüyor bilemiyorum ama bildiğim, basın mensuplarının yaptığı 5 net kurtarış nedeniyle oybirliği ile ‘maçın adamı’ seçtiği kaleci Canberk’e ne diyecek ki sevgili Mustafa kardeşim?

Bursaspor’un bugün bulunduğu konum ile ilgili görüşlerini sorduğum Timsah’ın efsane isimleri sezon başından bu yana ‘takımın çok yavaş oynadığı’ düşüncesinde birleşiyorlar.

Bırakın hızlı oynamayı, hızlı düşünebilmekten bile aciz bir oyuncu gurubunu bir araya getirmişsiniz ve başarı bekliyorsunuz!

Olacak şey mi bu?

Bu sorun şu anki yönetim ile teknik kadronun kusuru değil? Defalarca yazdım tekrarlamanın anlamı yok herkes biliyor neyin ne olduğunu?

Biz de pembe mektup modasına uyup kahır mektubu okumaktan içi kararanlara umut pompalayarak bitirelim.

‘Önemli olan yere düşüp düşmemen değil, tekrar ayağa kalkıp kalkmamandır.’

Vince Lombardini denilen bir zat söylemiş.

Bursaspor’un silkinme ihtimali hâlâ daha mevcuttur..

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?